Şırnak'ta Gazze saldırıları protesto edildi; Silopi'de öğrenci yürüyüşü

Şırnak'ta Şehr-i Nuh Platformu öncülüğünde Gazze'ye destek yürüyüşü düzenlendi; Silopi'de Hacı Mehmet Ökten Lisesi öğretmen ve öğrencileri destek için yürüdü.

Yayın Tarihi: 07.10.2025 22:51
Güncelleme Tarihi: 07.10.2025 22:51

Şırnak'ta Gazze saldırıları protesto edildi; Silopi'de öğrenci yürüyüşü

Şırnak'ta Gazze'ye destek yürüyüşü

Şehr-i Nuh Platformu öncülüğünde Ömer Kabak Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve üyeleri, Şırnak'tan Gazze'ye direnişe bin selam pankartıyla yürüyüş düzenledi. Katılımcılar, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail aleyhine slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Konuşmalar ve tepkiler

Abdullah Çatı platform adına yaptığı konuşmada, son 2 yılda İsrail'in Filistin halkına bombalar yağdırdığını, bebek, yaşlı demeden masum insanları katlettiğini belirtti.

Belediye Başkanı Mehmet Yarka Gazzelilerin yıkıntılar arasında dimdik kalarak herkese cesaret verdiğini ifade ederek, dünyayı sarsan haykırışınla sen bizim kardeşimizsin, sen bizim onurumuzsun değerlendirmesinde bulundu ve Sumud gemilerinin Filistin'e uygulanan ablukanın kırılması yönündeki girişimini selamladı.

Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, İsrail'in insanlık dışı katliamlarına herkesin karşı çıkması gerektiğini vurguladı.

HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir ise iki yıldır süren saldırılara rağmen kazananın Filistin olduğunu savundu. Demir, Filistinlilerin İsrail'e karşı insanüstü bir mücadele örneği gösterdiğini belirterek bu direnişi gösteren kardeşlere minnet duyduklarını, Müslüman ülkelerin yönetimlerinin dediğini yapmayıp zillete boyun eğmediklerini, direndiklerini ve Kudüs'ün muhafızlığını bırakmadıklarını ifade etti. Ayrıca Filistin konusunda Türkiye'nin bugüne kadar çok ciddi bir duruş ortaya koyduğunu kaydetti.

Programda Filistin temalı çeşitli video gösterimleri ve ilahiler yer aldı; etkinlik yapılan dua ile son buldu.

Silopi'de öğrenci ve öğretmenlerden destek yürüyüşü

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Hacı Mehmet Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin öncülüğünde Filistin'e destek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Hacı Mehmet Ökten Camisi önünde başlayan yürüyüş lise önünde sona erdi; katılımcılar ellerinde Filistin'e destek dövizleri taşıdı ve İsrail karşıtı sloganlar attı.

Okul yönetiminin açıklaması

Müdür Hasan Yıldırım, Silopi'deki öğrenci ve öğretmenler olarak dünyanın her yerindeki mazlumların sesi olmayı görev bildiklerini söyledi. Yıldırım, Filistin'de bombalar altında yaşam mücadelesi veren kardeşleri için yüreklerinin yandığını, dualarında adlarını andıklarını ve bugün attıkları adımın orada susturulan bir çocuğun sesi olmasını istediklerini ifade etti. Ayrıca Filistinli kardeşlerin yalnız olmadığını, ümmetin kalbinin hâlâ orada attığını tüm dünyaya duyurmak istediklerini belirtti.

Her iki etkinlikte de katılımcılar protestolarını slogan, pankart ve dualarla sürdürdü.

Şırnak’ta İsrail’in Filistin saldırıları yapılan yürüyüşle telin edildi. Şehr-i Nuh Platformu...

Şırnak’ta İsrail’in Filistin saldırıları yapılan yürüyüşle telin edildi. Şehr-i Nuh Platformu öncülüğünde Ömer Kabak Meydanı'nda bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri, ellerinde "Şırnak’tan Gazze'ye direnişe bin selam" pankartı ile Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail aleyhine slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Şırnak’ta İsrail’in Filistin saldırıları yapılan yürüyüşle telin edildi. Şehr-i Nuh Platformu...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı