Şırnak’ın Silopi ilçesinde 180 tarihi eser ve kaçak kazı malzemesi ele geçirildi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde polis operasyonunda tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen 180 obje, 1 dedektör ve 2 ruhsatsız tüfek ele geçirildi.

Yayın Tarihi: 23.05.2026 14:02
Güncelleme Tarihi: 23.05.2026 14:06

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 180 tarihi eser ve kaçak kazı malzemesi ele geçirildi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 180 obje ele geçirildi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen 180 obje ele geçirildi.

Operasyonun ayrıntıları

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kültür ve tabiat varlıklarının korunmasına yönelik yürüttükleri çalışmalar kapsamında Silopi’de belirlenen bir ikamet ve eklentilerinde arama gerçekleştirdi. Yapılan aramalarda, 180 adet obje ile kaçak kazılarda kullanıldığı düşünülen 1 dedektör ve 2 ruhsatsız tüfek bulundu.

Ele geçirilen materyallere inceleme amacıyla el konulurken, olayla ilgili şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

Yetkililer, güvenlik güçlerinin tarihi eser kaçakçılığına yönelik çalışmalarının kararlılıkla sürdüğünü bildirdi.

TARİHİ ESER NİTELİĞİ TAŞIDIĞI DEĞERLENDİRİLEN 180 OBJE ELE GEÇİRİLDİ

TARİHİ ESER NİTELİĞİ TAŞIDIĞI DEĞERLENDİRİLEN 180 OBJE ELE GEÇİRİLDİ

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.