Sinop'ta üniversiteler arası iş birliğini derinleştirme çağrısı
Sinop Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ÜNİ-DOKAP Üniversiteler Birliği ve Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Toplantısı, bölge yükseköğretim kurumları arasında koordinasyon ve ortak çalışmalara yeni bir ivme kazandırma hedefiyle yapıldı.
toplantının gündemi ve vurguları:
Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde düzenlenen toplantıda, üniversiteler arası eğitim, araştırma ve proje üretimi alanlarında iş birliğinin güçlendirilmesi ana başlık olarak ele alındı. Katılımcılar, ortak programlar, bölgesel ihtiyaçlara yönelik araştırma projeleri ve kaynakların etkin kullanımına yönelik mekanizmaları değerlendirdi.
yök desteği ve rekabetin dengelenmesi:
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar toplantıya başkanlık ederek, bu tür buluşmaların üniversitelerin ortak hareket etmesine katkı sunduğunu vurguladı. Özvar, üniversiteler arasındaki rekabetin yanında iş birliğinin önemine dikkat çekerek, yükseköğretim kurumlarının birlikte yürüteceği çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını belirtti.
Toplantıda ayrıca, iş birliğini kalıcı hale getirecek organizasyonel adımlar, ortak proje çağrıları ve bilgi paylaşım platformlarının oluşturulması gibi uygulamaya dönük öneriler tartışıldı. Katılımcılar, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak somut adımlar atılması yönünde mutabakata vardı.
SİNOP ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN ÜNİ-DOKAP ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ VE BATI KARADENİZ ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ TOPLANTISI’NDA, ÜNİVERSİTELER ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE ORTAK ÇALIŞMALARIN ARTIRILMASI KONULARI ELE ALINDI.