DOLAR
42,69 -0,23%
EURO
50,14 0,04%
ALTIN
5.930,98 -1,35%
BITCOIN
3.859.246,89 1,25%

Sinop'ta ISUSS 2025: Öğrenci Sempozyumunda Bilim ve Sanat Atölyeleri

ISUSS 2025'in ikinci gününde Sinop'ta düzenlenen atölyeler, öğrencilerin akademik, bilimsel ve sanatsal gelişimine katkı sundu; etkinlikler yoğun ilgi gördü.

Yayın Tarihi: 12.12.2025 16:47
Güncelleme Tarihi: 12.12.2025 16:51

Sinop'ta ISUSS 2025: Öğrenci Sempozyumunda Bilim ve Sanat Atölyeleri

Sinop'ta ISUSS 2025: Öğrenci Sempozyumunda Bilim ve Sanat Atölyeleri

Sinop'ta bu yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası Sinop Üniversitesi Öğrenci Sempozyumu (ISUSS 2025), 11-13 Aralık 2025 tarihlerinde yapıldı. Sempozyumun ikinci gününde öğrencilerin farklı alanlarda becerilerini geliştirmelerine yönelik kapsamlı workshop atölyeleri düzenlendi.

Atölye Programı

Öğrenci Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen workshop etkinliklerinde şu atölyeler yer aldı: Siber Farkındalık Atölyesi, Eğlenceli Bilim Atölyesi, Gastronomi Atölyesi, Sağlık Bilimleri Atölyesi, Aktif Yaşam Atölyesi (Sağlık, Egzersiz ve İyi Oluş), Lösev’de Farkındalık Atölyesi, Matematiği Dokunarak Keşfet Atölyesi, Yaban Hayatı Atölyesi, Yapay Zeka ile Karakter Oluşturma ve Hareketlendirme Atölyesi ile Suya Düşen Sanat - Ebru Atölyesi.

Etki ve İlgi

Sempozyum kapsamında düzenlenen atölyelerin, öğrencilerin akademik, bilimsel ve sanatsal gelişimlerine katkı sunduğu belirtilirken, etkinliklerin yoğun ilgi gördüğü ifade edildi.

Rektör Prof. Dr. Şakir Taşdemir'ın Açıklaması

Rektör Prof. Dr. Şakir Taşdemir, atölye çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada sempozyumun öğrencilere yeni deneyimler kazandırdığını belirterek, çalışmaları değerlendirirken sempozyumun öğrencilere erken yaşta bilimsel deneyim kazandırdığını vurgulayarak kısa açıklamasında "Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz öğrenci sempozyumu, gençlerin projelerini sunmaları ve akademik hayata hazırlanması açısından önemli bir fırsat sunuyor. Farklı seviyelerden öğrenciler bir araya gelerek üretimlerini paylaşma ve yeni işbirlikleri geliştirme imkânı buluyor" dedi.

SİNOP ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN BU YIL İLKİ GERÇEKLEŞTİRİLEN ULUSLARARASI SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ...

SİNOP ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN BU YIL İLKİ GERÇEKLEŞTİRİLEN ULUSLARARASI SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU (ISUSS 2025) KAPSAMINDA ÇEŞİTLİ WORKSHOP ATÖLYELERİ DÜZENLENDİ.

SİNOP ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN BU YIL İLKİ GERÇEKLEŞTİRİLEN ULUSLARARASI SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ...

Yazar
EDİTÖR

Yusuf Arslan

Ben Yusuf Arslan, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'nin Teknoloji editörüyüm. Tam bir 'geek' olduğumu söyleyebilirim. Yeni çıkan cihazlar, oyunlar, uygulamalar... Hepsini ilk ben denerim. Akıcı ve eğlenceli bir dille teknoloji incelemeleri yazarım.