Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Sinop’ta dehşet! Evde doğurduğu bebeği öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı

Sinop’un Erfelek ilçesinde, evinde doğum yapan S.A. isimli kadın, bebeğinin ölü doğduğunu iddia etti. Ancak polis ekipleri, evde yaptıkları aramada bebeğin cesedini buldu. Kadın, “kasten öldürme” suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı.

Yayın Tarihi: 21.12.2023 16:28
Güncelleme Tarihi: 21.12.2023 16:28

 Sinop’ta dehşet! Evde doğurduğu bebeği öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı

Sinop - Sinop’un Erfelek ilçesinde, evde cansız bedeni bulunan bebeğinin ölü doğduğunu iddia eden S.A. isimli kadın, çıkarıldığı hakimlikçe “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

EVDE TEK BAŞINA DOĞUM YAPTI

Sinop’ta olay, alınan bilgiye göre, Erfelek ilçesinde yaşandı. 6 yaşındaki çocuğuyla yaşayan 9 aylık hamile olan S.A. (36) evinde tek başına doğum yaptı. Kadın, bir gün sonra aile hekimine giderek evinde doğum yaptığını ve bebeğinin ölü doğduğunu bildirdi.

BEBEĞİN CESEDİ MUTFAKTA SAKLANMIŞ

AA’da yer alan habere göre, aile hekiminin durumu bildirmesi üzerine polis ekipleri, kadını gözaltına aldı. Ekiplerce S.A’nın evinde yapılan aramada, evin mutfak bölümünde bebeğin cesedine ulaşıldı. Bebeğin cesedi, otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

“KASTEN ÖLDÜRME” SUÇUNDAN TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen S.A, çıkarıldığı hakimlikçe “kasten öldürme” suçundan tutuklandı. Kadının, bebeğini nasıl ve neden öldürdüğüne ilişkin soruşturma sürüyor.

Sinop’ta yaşanan bu vahim olay, toplumda büyük tepki ve üzüntü yarattı. Kadının, bebeğine kıyabilecek bir ruh haline nasıl geldiği, psikolojik destek alıp almadığı, çevresindeki insanların farkında olup olmadığı gibi sorular akıllara geldi.