Sinlice Köyü'nde 27. Göllüalan şenlikleri sis ve yağmur altında yapıldı
Etkinlikte katılım, gelenek ve hava koşulları
Trabzon’un Şalpazarı ilçesi Sinlice Köyü'nde düzenlenen 27. Göllüalan Şenlikleri, yoğun sis ve yağmur altında gerçekleşti. Göllüalan Mesire Alanı'nda düzenlenen şenliğe binlerce kişi katıldı ve katılımcılar etkinlik alanında bir araya geldi.
Program kapsamında katılımcılar önce otçu yürüyüşü gerçekleştirdi, ardından alanda yöre halkı saatlerce horon oynadı. Şenlikte yöresel sanatçıların seslendirdiği ezgiler eşliğinde eğlence sürdü.
Sinlice Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Bahri Erata, şenlik hakkında şunları söyledi: "Bu yıl 27. defa düzenlediğimiz Sinlice Köyü Göllüalan Şenliğini gelecek nesillere aktarmak adına burada dernek olarak birtakım çalışmalar yaptık. Tek çabamız bu şenliğin yıllar boyunca devam etmesidir"
Şalpazarı İlçe Kaymakam Vekili İhsan Mert Mutlu ise konuşmasında, "Bu benim ilk gördüğüm kültür şenliği ancak yoğun katılım olduğunu gözlemledim. Şimdi eğlenme zamanı katılımcılara iyi eğlenceler diliyorum" dedi.
Şenliğe katılanlara yöresel yemeklerden ikramlarda bulunuldu. Etkinlik, akşam saatlerinde sona erdi.
TRABZON’UN ŞALPAZARI İLÇESİNİN SİNLİCE KÖYÜ’NDE 27. GÖLLÜALAN ŞENLİKLERİ SİS VE YAĞMUR ALTINDA DÜZENLENDİ.