Sınır güvenliğinde diplomasi: bakan Çiftçi'nin Yunanistan ziyareti

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sınır aşan suçlar, terör ve yeni nesil suç örgütleriyle mücadelede iş birliği için Yunan mevkidaşlarıyla yarın görüşecek.

Yayın Tarihi: 07.10.2026 15:45
Güncelleme Tarihi: 07.10.2026 16:08

Sınır güvenliğinde diplomasi: bakan Çiftçi'nin Yunanistan ziyareti

İçişleri bakanı Mustafa Çiftçi yunanistan'da güvenlik gündemini ele alacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sınır aşan suçlar, terör örgütleri ve yeni nesil suç örgütleriyle mücadele kapsamında yarın Yunanistan'a resmi bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek. Ziyaret kapsamında Çiftçi'nin, Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Thanos Plevris ve Vatandaşı Koruma Bakanı Michalis Chrisochoidis ile bir dizi ikili görüşme yapması planlanıyor.

Görüşmelerin öncelikli konuları:

Tarafların ele alacağı ana başlıklar arasında yeni nesil suç örgütlerile mücadele, terör örgütlerile ortak mücadele yöntemleri ve sınır aşan suçların önlenmesi için atılabilecek ortak adımlar yer alıyor. Görüşmelerde bilgi paylaşımı, sınır yönetimi koordinasyonu ve operasyonal iş birliği mekanizmalarının güçlendirilmesi gündemde olacak.

bölgesel iş birliği ve diplomatik strateji:

İçişleri Bakanlığı, organize suç örgütü mensuplarının iadesi ve takibi için daha önce uygulanan 'Sınır Ötesi Kapan' operasyonları gibi girişimlerle sahada etkinlik gösteriyor; bu kararlılık diplomatik temaslarla da destekleniyor. Bakan Çiftçi, benzer amaçlarla daha önce Bulgaristan ve Gürcistan ziyaretleri gerçekleştirdi ve komşu ülkelerle yürütülen '3'lü mekanizma toplantıları' çerçevesinde sınır aşan suçlara karşı koordinasyonu artırdı.

Yarınki görüşmeler, iki ülke arasındaki güvenlik diplomasisini pekiştirmeye ve sınır ötesi suçlarla mücadelede birlikte hareket etme kapasitesini artırmaya yönelik somut adımların planlanmasına odaklanacak.

İÇİŞLERİ BAKANI MUSTAFA ÇİFTÇİ, SINIR AŞAN SUÇLAR, TERÖR ÖRGÜTLERİ VE YENİ NESİL SUÇ ÖRGÜTLERİYLE...

İÇİŞLERİ BAKANI MUSTAFA ÇİFTÇİ, SINIR AŞAN SUÇLAR, TERÖR ÖRGÜTLERİ VE YENİ NESİL SUÇ ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE KAPSAMINDA YARIN YUNANİSTAN'A RESMİ BİR ÇALIŞMA ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRECEK.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.