Sincik-Kahta yolunda çalışmalar uzadı, vatandaşlar tarla yolunun genişletilmesini istiyor

Sincik-Kahta kara yolunun Teğmenli mevkiindeki çalışmalar bir ayı geçti; yol kapalı, vatandaşlar tarla yolunun genişletilmesini istiyor.

Yayın Tarihi: 24.08.2026 22:15
Güncelleme Tarihi: 24.08.2026 22:15

Sincik-Kahta yolunda çalışmalar uzadı, vatandaşlar tarla yolunun genişletilmesini istiyor

Sincik-Kahta yolunda son durum:

Adıyaman'ın Sincik-Kahta kara yolunun Teğmenli köyü mevkiinde süren yol çalışmaları nedeniyle bölge halkı ulaşımda sıkıntı yaşıyor. Nisan ayında meydana gelen çökme sonrası yol önce ulaşıma kapatıldı, ardından geçici olarak yeniden açıldı. Ancak Temmuz ayında Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan fore kazık çalışmaları nedeniyle yol tekrar trafikten çekildi.

çalışmanın seyri:

Karayolları Bölge Müdürlüğü, 22 Temmuz'da yaptığı açıklamada çalışmaların yaklaşık bir ay içinde tamamlanacağını bildirmişti. Fakat aradan geçen sürede saha çalışmaları devam etti ve verilen süre aşıldı. Yol kapalı olmasına rağmen bölgede alternatif bir servis yolu oluşturulmadığı için ulaşım tamamen sekteye uğradı.

vatandaşların talepleri:

Kapanan hatta seyahat etmek zorunda kalanlar kendi imkanlarıyla mevcut tarla yolunu kullanmaya başladı. Ancak bu yol dar ve bozuk olduğundan araç yoğunluğunun artması ulaşımı tehlikeli hâle getirdi. Bölge sakinleri, yol çalışması tamamlanana dek tarla yolunun kepçe yardımıyla genişletilerek daha güvenli hâle getirilmesini talep ediyor.

Her gün Sincik-Kahta güzergahını kullanan yurttaşlar, çalışmaların hızlandırılmasını ve açık bir bitiş takvimi açıklanmasını istiyor. Vatandaşlar güçlü bir şekilde; 1 ay doldu ancak çalışma tamamlanmadı. Bu çile daha ne kadar sürecek diyerek yetkililere tepki gösteriyor. Bölgede ne zaman normal trafik akışına dönüleceği belirsizliğini korurken, halk geçici düzenleme beklentisini sürdürüyor.

ADIYAMAN’IN SİNCİK-KAHTA KARAYOLUNUN TEĞMENLİ KÖYÜ MEVKİİNDE SÜRDÜRÜLEN YOL ÇALIŞMASININ...

ADIYAMAN’IN SİNCİK-KAHTA KARAYOLUNUN TEĞMENLİ KÖYÜ MEVKİİNDE SÜRDÜRÜLEN YOL ÇALIŞMASININ, TAMAMLANMAMASI VATANDAŞLARIN ULAŞIMDA MAĞDURİYET YAŞAMASINA NEDEN OLUYOR.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.