Sinan Ateş Cinayeti Duruşmaları Devam Ediyor
Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde 5 gün sürmesi planlanan duruşmalar, Sinan Ateş'in cinayeti ile ilgili 22 sanığın yargılandığı davada devam ediyor.
Büyük Güvenlik Önlemleri Alındı
Duruşmalar nedeniyle, salon girişi ve içinde geniş güvenlik sağlandı. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen duruşmaya sanıklar, taraf avukatları, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve ailesi katılım sağladı.
Bilirkişi Raporu ve Tartışmalar
Mahkeme Başkanı Mehmet Güven, celse arasında cinayet anının kamera kaydına ilişkin bilirkişi raporunun kendilerine ulaştığını belirtti. İlgili rapora itiraz eden sanık Doğukan Çep, "Selman Bozkurt sağ omzundan vurulduğu halde 'sol omzundan vuruldu' yazılmış" diyerek raporun doğruluğunu sorguladı.
Çep'in avukatı Emine Tosun da rapora karşı çıkarak, özel bir suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Diğer sanık avukatları da benzer itirazlarda bulundu.
Duruşmanın Kapalı Olması Talebi Reddedildi
Sanık Mustafa Ensar Aykal'ın avukatı Aziz Bingöl, duruşmanın kapalı yürütülmesi talebinde bulundu fakat bu talep mahkemece reddedildi.
Bir Sonraki Aşama
Duruşmanın devamında, savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı sanıkların savunmalarının alınması bekleniyor.