Elazığ'da simitçi sınava giderken tezgahına not bıraktı:
Elazığ'da Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim oturumu saat 10.15'te başladı. Sınav öncesinde merkezlere gelen adaylar, görevliler tarafından yapılan kimlik ve eşya kontrollerinin ardından salonlara alındı; okullarda kapılar saat 10.00'da kapatıldı.
Simitçinin kararı ve sınava gelişi:
Sınava katılacak simitçi Fatih S., sınav saatinin yaklaşmasıyla birlikte tezgahını bırakacak kimse bulamayınca pratik bir çözüm seçti. Elazığ Lisesi'ne sınava gitmeden önce tezgahına bir not bırakıp sınava girdi.
Tezgaha bırakılan not ve fotoğraf:
Tezgaha bırakılan notta 'Simit 20 TL ücreti poşete bırak, sınava gireceğim' ifadesi yer aldı ve notun yanında IBAN bilgisi de görüldü. Vatandaşlardan Mehmet Akkaya notu ve tezgahı fotoğrafladı. Haber, sınav günlerinde küçük esnafın karşılaştığı pratik düzenlemelere dair somut bir örnek oluşturdu.
Yaşananlar, sınav saatleri ve sokak satıcılarının günlük rutinleri arasında bazen doğan uyumsuzluğun nasıl basit çözümlerle aşılabildiğini gösterdi. Fatih S.'nin notu, sınava girdiği sırada tezgahını kısa süreliğine güvence altına almayı amaçladı.
ELAZIĞ’DA BİR SİMİTÇİ, TEZGAHINA "SİMİT 20 TL ÜCRETİ POŞETE BIRAK, SINAVA GİRECEĞİM" NOTUNU BIRAKTIKTAN SONRA SINAVA GİRDİ.