25 Temmuz'da Rekor Sıcaklık Kaydedildi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Şırnak'ın Silopi ilçesinde 25 Temmuz'da 50,5 derece sıcaklıkla tüm zamanların Türkiye sıcaklık rekorunun kırıldığını açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, bu tarihte ölçüm yapılan 132 merkezde de tarihî sıcaklıkların kaydedildiği belirtildi.
Öne Çıkan Diğer Sıcaklıklar
Açıklamada, en son sıcaklık rekorunun 15 Ağustos 2023 tarihinde Eskişehir Sarıcakaya'da 49,5 derece ile ölçüldüğü bilgisi verildi. Silopi'deki durumun yanı sıra, 25 Temmuz'da başka 5 istasyonda sıcaklıkların 49 derece ve üzerine çıktığı kaydedildi. Bu istasyonların sıcaklık kayıtları şu şekilde sıralandı:
- Mardin'in Kızıltepe ilçesi: 49,6 derece
- Şırnak'ın Cizre ilçesi: 49,4 derece
- Mardin'in Nusaybin ilçesi: 49,3 derece
- Siirt'in Kurtalan ilçesi: 49,1 derece
- Şanlıurfa Ceylanpınar TİGEM istasyonu: 49 derece
Gelecek Tahminleri ve Sağlık Uyarıları
Temmuz ayının son haftasında yeni sıcaklık rekorlarının kırılabileceği tahmin edilmektedir. Özellikle kronik rahatsızlıkları bulunanlar, yaşlılar, hamileler ve çocukların günün en sıcak saatleri olan 11.00-16.00 arasında dışarıda bulunmamaları tavsiye edilmektedir.