Silivri’de besici İdris Aktaş, kahvede içtikten sonra bayılma ve soygun iddiası
Silivri’nin Yolçatı Mahallesi’nde hayvancılıkla geçinen 70 yaşındaki besici İdris Aktaş, hafta sonu sattığı kurbanlıklardan aldığı kaporaları bankaya yatırmayı planladığı sırada, kahvede içtiği içecek sonrası uzun süre kendine gelemediğini ve evinden para çalındığını ileri sürdü.
Olayın detayları
Aktaş’ın anlatımına göre köy kahvesinde iki çay içtikten sonra kendisine ikram edilen kahveyi de içti; kısa süre sonra yoğun bir uyku hali yaşadı. Çiftliğine döndüğünü ancak bu noktadan itibaren yaklaşık 14 saat boyunca hiçbir şeyi hatırlamadığını belirtti.
Aktaş, cebinde hem Türk lirası hem döviz bulunduğunu ve toplamda yaklaşık 400 bin lira değerindeki parasının çalındığını iddia etti. Sabah yakınlarının çiftliğe gelmesiyle durumun fark edildiğini ve daha sonra hastaneye kaldırıldığını söyledi.
Camdan girildiği iddiası ve maddi hasar
Mağdur, şüphelilerin çiftliğe pencereyi zorlayarak girdiklerini öne sürdü. Olay sonrası cam ve çerçevede hasar oluştuğunu, evde bulunan para ve değerli eşyaların alındığını belirtti.
Sağlık durumu ve psikolojik etkiler
Aktaş, kalp hastası olduğunu, olaydan sonra günlerce yemek yiyemediğini ve önemli bir psikolojik sarsıntı yaşadığını vurguladı. Mağduriyetin yalnızca maddi kayıp olmadığını, güven duygusunun da zedelendiğini ifade etti.
Soruşturma, JASAT çalışması ve gözaltılar
Olayla ilgili jandarma ve JASAT ekiplerinin kapsamlı inceleme yürüttüğü, çok sayıda güvenlik kamerasının incelendiği belirtildi. Soruşturma kapsamında belirlenen 4 şüpheliden 2’si tutuklandı, diğer 2 şüpheli İpsala’da Yunanistan’a kaçarken yakalandı. Olayla ilgili inceleme sürüyor.
Mağdurun beklentisi
Yıllardır aynı köy kahvesine gittiğini ve çevresini çocukluğundan beri tanıdığını söyleyen Aktaş, yaşananların kendisini derinden sarstığını, köy yaşamındaki güven duygusunun yara aldığını belirterek adalete güvendiğini ve süreci sonuna kadar takip edeceğini ifade etti.
SİLİVRİ’DE YAŞAYAN 70 YAŞINDAKİ BESİCİ İDRİS AKTAŞ, KAHVEDE İÇTİĞİ İÇECEĞİN ARDINDAN SAATLERCE KENDİNE GELEMEDİĞİNİ VE BU SÜREÇTE EVİNE GİREN ŞÜPHELİLERİN YAKLAŞIK 400 BİN LİRAYA YAKIN PARASINI ÇALDIĞINI İDDİA ETTİ. OLAYLA İLGİLİ 4 ŞÜPHELİDEN 2’Sİ TUTUKLANIRKEN, DİĞER 2 ŞÜPHELİ YUNANİSTAN’A KAÇARKEN YAKALANDI.