Silivri açıklarında gemi kazasında seferberlik: kayıp mürettebat için yoğun arama

Vali Davut Gül, Silivri açıklarında çarpışan iki Türk gemisinde kayıp 10 mürettebat için geniş çaplı arama kurtarmanın sürdüğünü söyledi.

Yayın Tarihi: 02.09.2026 20:38
Güncelleme Tarihi: 02.09.2026 20:38

Silivri açıklarında gemi kazasında seferberlik: kayıp mürettebat için yoğun arama

Vali gül olay yerinde bilgi verdi:

İstanbul Valisi Davut Gül, Silivri açıklarında meydana gelen gemi kazasıyla ilgili bilgi almak üzere bölgeye gitti. Vali Gül, iki Türk bayraklı geminin çarpıştığını ve olay yerinin Silivri'ye yaklaşık 18 mil uzaklıkta olduğunu belirtti. Çarpışma sonucu gemilerden birinin battığının düşünüldüğünü, içinde bulunan 10 mürettebattan haber alınamadığını ifade etti.

saha çalışmaları ve arama unsurları:

Olayın ilk anından itibaren sahil güvenlik, kıyı emniyeti, deniz kuvvetleri, AFAD, Kızılay ve diğer kurumların karada ve denizde koordineli şekilde çalışmalara başladığını söyleyen Vali Gül, aramalarda görev yapan unsurları şu şekilde aktardı: denizde arama faaliyetinde bulunan 18 yüzer unsur, 5 helikopter, 2 insansız hava aracı (İHA), 1 uçak ve denizin altında arama yapan deniz kuvvetlerine ait 1 gemi bulunuyor.

Vali Gül, bölgedeki deniz derinliğinin zaman zaman yaklaşık 800–900 metreye, yer yer 1 kilometreye vardığını; bunun da tarama ve arama faaliyetlerini zorlaştırdığını vurguladı. Devlet ve toplumun bütün imkanlarının seferber edildiğini belirtti ve kısa süre içerisinde gemi ve mürettebat ile ilgili daha fazla bilginin alınacağını kaydetti.

ailelerle iletişim ve adli süreç:

Kaymakamlığın koordinasyonu altında kurum ve kuruluşların desteğiyle kayıp mürettebatın yakınları, aileleri ve merak edenlere bilgi verildiğini söyleyen Vali Gül, bölgedeki basın mensuplarıyla da paylaşımlarda bulunduklarını aktardı. Silivri Başsavcısının olayla ilgili adli süreci takip ettiğini belirtti ve kazanın kusur meselesinin soruşturma sürecinde netlik kazanacağını ifade etti.

Açıklamaların ardından Vali Gül, yakınlarından haber bekleyen kayıp mürettebatın ailelerinin yanına giderek onlarla görüştü ve yetkililerle koordinasyonun sürdüğünü bildirdi. Yetkililer zaman zaman kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini duyurdu.

Vali Gül: "Çok kısa süre içerisinde gemi ile ilgili, mürettebat ile ilgili bilgiler alınacak"

Vali Gül: "Çok kısa süre içerisinde gemi ile ilgili, mürettebat ile ilgili bilgiler alınacak"

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.