Silivri açıklarında ticari gemi çarpışması
Silivri açıklarında iki Türk bayraklı ticari geminin çarpışması sonucu, TUĞBERK İMAMOĞLU adlı gemi battı; ALSU adlı ticari gemi ise hasar görmeden kurtarılarak açıkara çekildi. Olayda yüklerinden biri rulo sac metal ve inşaat demiri olan TUĞBERK İMAMOĞLU'nun batması dikkat çekti.
olay ve gemilerin durumu:
Çarpışma sonrası TUĞBERK İMAMOĞLU hızlı şekilde su alarak battı. ALSU ise çarpışmadan hasar almadan kurtuldu ve güvenli bölge olarak belirlenen Silivri açıklarına çekildi. ALSU'nun çekilme işlemi sırasında gemi havadan görüntülendi.
kayıp mürettebat ve arama çalışmaları:
Batan TUĞBERK İMAMOĞLU gemisinde bulunan 10 personele halen ulaşılamadı; yetkililer ile arama-kurtarma ekipleri kayıp mürettebatla ilgili çalışmaları sürdürüyor. Olayla ilgili deniz trafiği ve güvenlik önlemleri artırıldı.
görsel kayıt ve takip:
ALSU'nun çekilme anı ve çevredeki durum havadan görüntülendi; yetkililer bu görüntüleri olay sürecinin tespiti ve soruşturma için kayıt altına aldı. Çarpışmanın nedenine ilişkin teknik incelemeler devam etmektedir.
ALSU İSİMLİ TİCARİ GEMİ SİLİVRİ AÇIKLARINA ÇEKİLDİ.