Arama kurtarma çalışmaları 4. gününde devam ediyor:
Silivri açıklarında meydana gelen gemi kazasının dördüncü gününde arama kurtarma operasyonları devam ediyor. Olayın ardından sahilde kurulan kriz masasında, kayıp mürettebatın yakınları endişeli bir bekleyiş içinde. Yetkililer, çalışmaların aksatılmadan sürdürüldüğünü bildiriyor.
Kaza ve gemilere ilişkin bilgiler:
Marmara Denizi'nde, 18 mil açılarda iki ticari gemi çarpıştı. Kocaeli'den Aliağa'ya gitmekte olan Türk bayraklı Alsu adlı 90 metre uzunluğundaki gemi ile İskenderun Limanı'ndan Karadeniz Ereğli'ye seyreden Tuğberk İmamoğlu adlı gemi çarpıştı. Çarpışma sonucu Tuğberk İmamoğlu kısa sürede batarken, gemide bulunan 10 kişilik mürettebat kayboldu.
Arama çalışmaları ve sahadaki durum:
Kaybolan mürettebatı bulmak için yürütülen faaliyetler dördüncü gününde de sürüyor. Ekipler, belirlenen arama bölgelerinde sistematik tarama yapıyor; sahildeki kriz masası ise ailelere bilgi akışını sağlıyor. Aileler, umut ve kaygı arasında bekleyişini sürdürüyor ve yetkililerden gelecek haberleri takip ediyor.
Olayla ilgili soruşturma ve arama kurtarma sürecinin ilerleyişine dair yetkililerden yapılan açıklamalar, hem sahadaki çalışmaları koordine eden ekiplerin hem de kayıp yakınlarının gündeminde olmaya devam ediyor.
SİLİVRİ AÇIKLARINDA ALSU VE TUĞBERK İMAMOĞLU İSİMLİ İKİ GEMİNİN KAZASININ ARDINDAN ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI 4’ÜNCÜ GÜNÜNDE DEVAM EDİYOR. SAHİLDE KURULAN KRİZ MASASINDA İSE KAYIP AİLELERİNİN ENDİŞELİ BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR.