Silifke'ye getirilen Hüseyin Özdemir'in cenazesi yarın toprağa verilecek

Girne açıklarındaki feribot faciasında ölen Hüseyin Özdemir'in cenazesi Silifke'ye getirildi; Nuru Mahallesi'nde yarın düzenlenecek törenle defnedilecek.

Yayın Tarihi: 31.08.2026 23:15
Güncelleme Tarihi: 31.08.2026 23:27

Silifke'ye getirilen Hüseyin Özdemir'in cenazesi yarın toprağa verilecek

Silifke'ye getirilen cenaze ailesi ve ilçeyi yasa boğdu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne açıklarında meydana gelen feribot faciasında hayatını kaybeden Hüseyin Özdemir'in cenazesi, memleketi Mersin'in Silifke ilçesine ulaştırıldı. Facia, bölge ve yakın çevrede derin üzüntüye yol açtı.

kazanın bilançosu:

Girne'den Mersin’in Taşucu Limanı'na doğru seyir halindeyken alabora olan yolcu gemisinde 8 kişi hayatını kaybetmiş, 20 kişi ise kaybolmuştu. Olayın ardından bölgeye yönelik arama kurtarma çalışmaları yoğun şekilde yürütülmüştü.

cenazenin nakli ve işlemler:

Hüseyin Özdemir'in cenazesi, gerekli işlemler tamamlandıktan sonra uçakla Çukurova Uluslararası Havalimanı'na getirildi; buradan karayoluyla Silifke Devlet Hastanesi morguna sevk edildi. Yetkililer ve yakınları süreç boyunca koordinasyonu sağladı.

Ailenin bildirdiğine göre Özdemir, eşi Şerif Özdemir, iki kızı ve damadı ile birlikte yakınlarının düğün merasimine katılmak üzere KKTC'ye gitmişti. Düğün dönüşünde meydana gelen kazada Özdemir yaşamını yitirirken, iki kızı ve damadı kurtarıldı; eşi Şerif Özdemir'in ise kazada kaybolduğu belirtildi.

tören ve veda:

Cenazenin, yarın Nuru Mahallesi'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi. İlçe sakinleri ve yakınları törene katılmak üzere hazırlıklarını sürdürüyor.

Olayın etkileri, hem sahada yürütülen arama kurtarma çalışmaları hem de geride kalan aile üzerinde hissediliyor; yetkililer süreçle ilgili bilgi akışını takip edenlerle paylaşmaya devam edecek.

GİRNE’DEKİ FERİBOT FACİASINDA ÖLEN HÜSEYİN ÖZDEMİR’İN CENAZESİ SİLİFKE’YE...

GİRNE’DEKİ FERİBOT FACİASINDA ÖLEN HÜSEYİN ÖZDEMİR’İN CENAZESİ SİLİFKE’YE GETİRİLDİ

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.