silifke'de yangın söndürme çalışmaları:
Silifke ilçesi Burunucu Mahallesi Bozdoğan mevkiinde çıkan makilik alanda başlayan yangın, bölgeden gelen ihbarın ardından yangın söndürme ekiplerinin sevk edilmesiyle müdahale gerektirdi.
müdahale nasıl yürütüldü:
Yangına havadan ve karadan eş zamanlı müdahale yapıldı. Olay yerine intikal eden 2 helikopter, arazözler ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yangının çevreye yayılmasını önlemek için koordineli çalışmalar yürüttü.
Ekipler, hava destekli yangın söndürme ile karadaki arazözlerin kararlı çalışmasını birleştirerek alevleri kısa süre içinde kontrol altına aldı.
bölgede inceleme ve soğutma çalışmaları:
Yangın, ekiplerin soğutma çalışmalarının ardından tamamen söndürüldü. Yetkililer, yangının nedenine ilişkin incelemenin başlatıldığını bildirdi.
Ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde yangının çevredeki alanlara sıçraması önlendi ve alanda soğutma ile güvenlik çalışmaları sürdürülüyor.
MERSİN'İN SİLİFKE İLÇESİNDE MAKİLİK ALANDA ÇIKAN YANGIN, HAVADAN VE KARADAN YAPILAN MÜDAHALEYLE KISA SÜREDE KONTROL ALTINA ALINARAK SÖNDÜRÜLDÜ.