Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Sık sık mideniz bulanıyorsa bu çay tam size göre! 5 saniye içinde bulantıyı bıçak gibi kesiyor

Sonsuz mide bulantısı sıklıkla kontrolden çıkabilir. Mide bulantısına çözüm arayanlar için mutfağın vazgeçilmezi zencefil çayını yapmak için hangi malzemelere ihtiyacınız var, nasıl yapılıyor? Detaylar burada..

Yayın Tarihi: 31.12.2023 19:25
Güncelleme Tarihi: 31.12.2023 19:25

Sık sık mideniz bulanıyorsa bu çay tam size göre! 5 saniye içinde bulantıyı bıçak gibi kesiyor

Sürekli olarak çekiyorsanız veya kontrol edilemeyen mide bulantısı yaşıyorsanız yazımızın içeriğinde sizler için tarifini paylaştığımız çay tarifi tam da size göre. Mutfağınızın olmazsa olmazı zencefil çayı yapmak için hangi malzemelere ihtiyacınız var? Nasıl hazırlanır? Faydaları neler? İşte detaylar…

Mide Bulantısına Zencefil çayı

Mide bulantısı denildiği zaman kla ilk gelen şey zencefildir. Zencefil ve limonla yapılan çay, taşıt tutmasından ameliyat sonrası mide bulantısına kadar birçok mide bulantısında etkilidir. Zencefil çayı özellikle hamilelikte oluşan mide bulantısı için de faydalıdır.

Zencefil aynı zamanda şişkinlik ve hazımsızlığa da iyi gelir. Güçlü antioksidanlar içeren zencefilin faydaları mide bulantısının ötesine geçiyor. Üst solunum yolu enfeksiyonları ve enfeksiyona bağlı ortaya çıkan öksürüklerde zencefil kullanımı pratik ve etkili yöntemlerin başında gelmektedir.

zencefil çayının faydaları

Zencefil Çayı Hazırlamak İçin Malzemeler:

1 parça taze zencefil kökü

1 limonun kabuğu

1 Limon suyu

250 cc kaynar su

Hazırlanışı:

Öncelikle zencefili ince ince dilimler haline getirin. Daha sonra suyunu çıkarmak için limon kabuğunu rendeleyin. Daha sonra cam bardağa limon kabuğu rendesini, limon suyunu ve zencefil dilimlerini ekleyin. Hemen sonrasında da kaynar su ekleyin. Bardağın kapağını kapatın ve 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Her gün 3-4 bardak hazır çay içebilirsiniz.

Zencefil Tüketmenin Faydaları

zencefil çayının faydaları

Mide bulantısını önüne geçer.

Damar hastalıklarına karşı oldukça etkilidir.

Bağışıklık sisteminizi korur.

Öksürüğün bastırılmasında etki gösterir.

Üst solunum yolunda oluşan enfeksiyonlara karşı etkilidir.

Sizi kanserden korur.

Artrit'e neden olan inflamatuarlara karşı da faydalıdır.