Siirt'te yollar açıldı, yaşlı hasta sağlık ekiplerine ulaştırıldı
Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Elmadılı köyünde, yoğun kar yağışı ve kapanan yollar nedeniyle sağlık ekiplerine ulaştırılamayan 90 yaşındaki Halil Bilge Şeker, yol açma çalışmalarının ardından sırtla sağlık ekiplerine teslim edildi.
Karla mücadele çalışmaları
İl genelinde etkili olan kar yağışı kapsamında Pervari, Eruh, Şirvan, Baykan ve merkeze bağlı köy yollarında karla mücadele çalışmaları yoğun şekilde devam etti. Meydana gelen tipi ve çığlar nedeniyle daha önce açılan bazı yolların yeniden kapanması üzerine ekipler, yolların ulaşıma açık tutulması için aralıksız çalıştı. Çalışmalar sonucunda tüm köy yolları ulaşıma açıldı.
Hasta tahliyesi ve sevk
Kendisine ait sağlık sorunları arasında tansiyon, kalp ve nefes darlığı bulunan Halil Bilge Şeker, yol kapalı olduğu için ilk etapta sağlık ekiplerine ulaştırılamadı. İl Özel İdaresi ekiplerince karla kaplı köy yolunun açılmasının ardından hasta, sırtla 112 Acil Servis ekiplerine teslim edildi. 112 Acil Servis ekipleri tarafından Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Şeker'in hastanede tedavi altına alındığı bildirildi.
Ekipler yolu açtı, 90 yaşındaki hasta sırta taşınarak sağlık ekibine ulaştırıldı