Siirt'te burun akıntısıyla başvuran 13 yaşındaki çocuğun kafa tabanına uzanan kitle ameliyatla çıkarıldı

Siirt'te 13 yaşındaki Ayşete Alakuş, burun akıntısı şikayetiyle gittiği hastanede orta kulaktan başlayıp kafa tabanına uzanan kitle tespit edildi; ameliyatla çıkarıldı.

Yayın Tarihi: 18.01.2026 10:52
Güncelleme Tarihi: 18.01.2026 10:55

Siirt'te burun akıntısıyla başvuran 13 yaşındaki çocuğun kafa tabanına uzanan kitle ameliyatla çıkarıldı

Siirt'te burun akıntısıyla başvuran 13 yaşındaki çocuğun kafa tabanına uzanan kitle ameliyatla çıkarıldı

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine burun akıntısı şikayetiyle giden 13 yaşındaki Ayşete Alakuş'un kulak muayenesinde yoğun iltihap tespit edildi. Orta kulakta ileri derecede iltihap şüphesiyle yapılan tomografi ve manyetik rezonans (MR) görüntülemelerinde, orta kulaktan kaynaklanan, kafa tabanına kadar uzanan; kemik yapıda defekt oluşturan ve beyin zarına temas eden kitle saptandı.

Tanı ve görüntüleme

Kulak Burun Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Gazi Zeydoğlu, hastanın kulak akıntısı şikayetiyle başvurduğunu, muayenede yoğun iltihaplanma görüldüğünü ve şüphe üzerine tomografi ile MR görüntülemeleri yapıldığını belirtti. Yapılan radyolojik incelemelerde orta kulaktan kaynaklanan ve kafa tabanına kadar uzanan kitle tespit edildiği aktarıldı.

Tedavi ve sonuç

Durumun ciddiyeti nedeniyle hasta acil olarak ameliyata alındı. Cerrahi müdahalede orta kulak içerisindeki kitle tamamen temizlendi ve kafa tabanına uzanan kitle eksiksiz şekilde çıkarıldı. Kitleye bağlı oluşan defekt, hastanın kendi vücudundan alınan greftlerle onarıldı. Ameliyatın son aşamasında orta kulak kemikçik zincirinde rekonstrüksiyon yapılarak hastanın işitmesinin yeniden kazandırılması hedeflendi.

Op. Dr. Gazi Zeydoğlu, operasyonun titizlikle yürütüldüğünü ve hastanın tedavi ile takip sürecinin başarılı şekilde devam ettiğini ifade etti.

Hasta Ayşete Alakuş, "Hastaneye geldikten sonra doktorum detaylı tetkikler yaptı ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ameliyat öncesi çok endişeliydim ama doktorlar bana her şeyi tek tek anlattı. Ameliyattan sonra kendimi çok daha iyi hissediyorum, artık ağrım yok ve daha iyi duyuyorum. Başta Op. Dr. Gazi Zeydoğlu olmak üzere emeği geçen tüm doktorlara ve sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

SİİRT EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE BURUN AKINTISI ŞİKAYETİYLE GİDEN ÇOCUĞUN KAFA TABANINA...

SİİRT EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE BURUN AKINTISI ŞİKAYETİYLE GİDEN ÇOCUĞUN KAFA TABANINA ULAŞILAN KİTLE TESPİT EDİLDİ. TEDAVİ ALTINA ALINAN ÇOCUK AMELİYAT SONUCU SAĞLIĞINA KAVUŞTU.

SİİRT EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE BURUN AKINTISI ŞİKAYETİYLE GİDEN ÇOCUĞUN KAFA TABANINA...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.