Bist 100
10.176,11 0%
DOLAR
32,28 0,1%
EURO
34,76 -0,07%
ALTIN
2.387,81 -0,39%

Sigarayı bırakmak isteyenler dikkat! 7 günde sigarayı çöpe attırıyor

Türkiye dünyanın en çok sigara tüketen ülkelerinden biri. 1 haftada sigaradan kurtulmak için uzman bu taktiği öneriyor...

Yayın Tarihi: 16.02.2024 18:04
Güncelleme Tarihi: 16.02.2024 18:04

Sigarayı bırakmak isteyenler dikkat! 7 günde sigarayı çöpe attırıyor

Türkiye'de sigara kullanımı oldukça yüksek bir seviyede. Neredeyse nüfusun çeyreği sigara içiyor. Pek çok kişi sigarayı bırakmak istiyor ancak bunu başarmakta zorlanıyor. Oysa uzmanlar, sigarayı bırakmanın aslında zor olmadığını, 1 hafta gibi kısa bir sürede bile başarılabileceğini söylüyor.

Sigarayı bırakma sürecinde beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi önemli. Muz, domates suyu, yulaf lapası, süt ve patlıcan gibi bazı besinler nikotin bağımlılığını azaltıyor. Örneğin, 20 gün boyunca her gün 2 yemek kaşığı yulaf lapası tüketmek nikotin isteğini azaltabiliyor. Domates suyu da benzer etkiye sahip olduğu için ilk ay boyunca tüketilebiliyor.

sigsarayı bırakmak için

Sigara içme isteği hissettiğimizde ise patlıcan, muz gibi besinleri tüketmek rahatlatıcı oluyor. Ayrıca bol su içmek, temiz hava almak ve ağız bakımına özen göstermek de yardımcı oluyor. Uzmanlar, sigarayı bırakma kararının alınmasının ardından düşük nikotinli sigaraya geçilebileceğini, böylece alışkanlığın yavaş yavaş azaltılabileceğini belirtiyor.

Deneyimli uzmanlar, sigarayı bırakmanın aslında zor olmadığını, yeter ki kişi kararlı olsun ve yukarıda bahsedilen yöntemleri uygulasın. Böylece 1 hafta gibi kısa bir sürede dahi başarılabileceğini ifade ediyorlar. Sağlıklı bir yaşam için artık gecikmeksizin harekete geçme zamanı!