Siber vatan finalinde Batı Akdeniz takımı birinci oldu

Siber Vatan finalinde Antalya, Burdur ve Isparta'yı temsil eden Serdengeçtiler takımı, 26 takım arasından birinci oldu.

Yayın Tarihi: 25.06.2026 22:21
Güncelleme Tarihi: 25.06.2026 22:21

Siber vatan finalinde Batı Akdeniz takımı birinci oldu

Siber vatan finalinde Batı Akdeniz takımı birinci oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Siber Vatan Programının finali Hacettepe Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. Finale kalan 26 takım arasında gerçekleştirilen altı saatlik yarışmada gerçekçi senaryolar ve canlı tatbikatlarla mücadele eden ekiplerden Antalya, Burdur ve Isparta'yı temsil eden Serdengeçtiler Takımı ilk sırayı aldı.

yarışma ve ödül töreni

Finalde sahne alan takımlar, siber güvenlik tatbikatı kapsamında çeşitli senaryoları tamamladı; Serdengeçtiler Takımı elde ettiği başarıyla törenin en üstüne çıktı. Kapanış etkinliğinde ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan'ın elinden alan takım üyeleri, bu başarı nedeniyle sevinç yaşadı.

kapanış konuşmaları

Program kapanışında konuşanlar arasında Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek, Savunma Sanayii Başkanlığı Siber Güvenlik ve Bilişim Sistemleri Daire Başkanı Murat Çizgel ve STM Siber Güvenlik ve Bilişim Sistemleri Müdürü Erhan Gündoğdu yer aldı. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, dijitalleşme ve siber güvenlik alanlarındaki çalışmalara destek vermeye devam edeceklerini ve programa ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, yarışmacılara yönelik olarak Siber Akıncılar adıyla anılan katılımcılara desteğin süreceğini ve benzer programların devam ettirileceğini belirtti.

takım çalışması ve değerlendirme

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Uzmanı Oğuzhan Ataman, Serdengeçtiler Takımı'nın çalışmalarına ilişkin değerlendirmesinde, takımın Milli Teknoloji Hamlesi vizyonunu somutlaştıran bir örnek olduğunu vurguladı. Ataman sözlerinde, takımın Isparta, Antalya ve Burdur'dan gelen beş genç üyeyle "Capture the Flag" yarışmasında önemli bir başarı elde ettiğini belirterek, Berat Öcal, Çağın Kayra Yıldırım, Enes Çelik, Seyfullah Polat ve Yiğit Barçın'ı canı gönülden kutladı ve Serdengeçtiler'in vazgeçmediğini söyledi.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNASYONUNDA YAPILAN SİBER...

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNASYONUNDA YAPILAN SİBER VATAN PROGRAMI'NIN FİNAL YARIŞMASINDA 26 TAKIM ARASINDAN ANTALYA, BURDUR VE ISPARTA'YI TEMSİL EDEN SERDENGEÇTİLER TAKIMI BİRİNCİ OLDU.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNASYONUNDA YAPILAN SİBER...

Yazar
EDİTÖR

Hatice Kılıç

Merhaba, ben Hatice Kılıç. 32 yaşındayım, İzmir'deyim. aksiyon.com.tr Teknoloji kategorisinde yazıyorum. Ben işin 'görünen' kısmından çok 'arka planı' ile ilgilenirim. Yapay zeka, 'startup' ekosistemi ve siber güvenlik odak alanlarım. İleri görüşlü ve analitik bir yazarım.