Seydikemer Çaykenarı Sivriler'e 1000 metre içme suyu hattı döşendi

MUSKİ, Seydikemer Çaykenarı Mahallesi Sivriler mevkiine 1000 metre içme suyu hattı yaparak uzun yıllardır süren taşıma su sorununu kalıcı olarak çözdü.

Yayın Tarihi: 14.04.2026 12:34
Güncelleme Tarihi: 14.04.2026 12:34

Seydikemer Çaykenarı Sivriler'e 1000 metre içme suyu hattı döşendi

Seydikemer Çaykenarı Sivriler'e 1000 metre içme suyu hattı döşendi

MUSKİ Genel Müdürlüğü, Seydikemer ilçesi Çaykenarı Mahallesi Sivriler mevkiinde yıllardır taşıma suyla sağlanan içme suyu ihtiyacını ortadan kaldıran yeni bir içme suyu hattını hizmete aldı. Çalışma, 1000 metre uzunluğunda hat imalatı şeklinde tamamlandı.

Proje detayları

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın altyapının güçlendirilmesi ve kesintisiz içme suyu sağlanması yönündeki talimatları doğrultusunda yürütülen yatırım kapsamında MUSKİ ekipleri, muhtarlığın talepleri üzerine sahada inceleme ve projelendirme çalışmalarını gerçekleştirerek uygulamaya geçti. Yapılan açıklamada hattın modern ve uzun yıllar sorunsuz hizmet verecek şekilde devreye alındığı belirtildi.

Yerel halkın görüşü

Çaykenarı Mahalle Muhtarı Çetin Yıldız, mahallede uzun süredir içme suyu hattı bulunmaması nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşandığını ve projenin bu sorunu çözdüğünü ifade etti: "Mahallemizde içme suyu hattı bulunmuyordu. Bu nedenle vatandaşlarımız ciddi sıkıntılar yaşamaktaydı. İçme suyu hattı yapılması için dilekçemizi hazırlayarak MUSKİ Genel Müdürlüğüne ilettik. Kısa sürede ekipler gelerek yerinde inceleme yaptı ve projeyi planladı. Vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi amacıyla altyapı çalışmaları hızlı bir şekilde başlatıldı ve tamamlandı. Yapılan çalışmalarla birlikte bölgemizdeki en büyük eksikliklerden biri olan içme suyu hattı sorunu çözüme kavuşturuldu ve vatandaşlarımız içme suyuna kavuştu. Bizim taleplerimizi dikkate aldıkları için ve projeyi hızla tamamladıkları için çok mutluyuz. Bu hizmetten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’a ve MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül’e teşekkürlerimizi sunuyoruz".

65 yaşındaki mahalle sakini Bekir Ziya Tay de: "Yaklaşık 10 senedir burada yaşıyorum. Daha önce bizler yaşlılar olarak ciddi sıkıntılar çektik. Bidonlarla, tankerlerle su getirerek işlerimizi görmeye çalışıyorduk... Şimdi burada yapılan yeni içme suyu hattı sayesinde artık su taşımayacağız. Bu bizler için büyük kolaylık. Yapılan bu güzel hizmetten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras başta olmak üzere MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül’e çok teşekkür ederim. Sağ olsunlar var olsunlar" şeklinde konuştu.

Değerlendirme

Projeyle birlikte bölgedeki tanker ve taşıma bağımlılığı sona erdi; bu da özellikle yaşlı ve yalnız yaşayan vatandaşların günlük yaşam yükünü hafifletti. Kısa sürede saha çalışması, projelendirme ve uygulamanın tamamlanması, yerel yönetim ile MUSKİ arasındaki koordinasyonun etkinliğini gösteriyor. Altyapının güçlendirilmesi, bölgesel hizmet standardını yükselterek su temininde sürekliliği sağlamayı amaçlıyor.

MUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, SEYDİKEMER İLÇESİ ÇAYKENARI MAHALLESİ SİVRİLER MEVKİİNDE UZUN YILLARDIR...

MUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, SEYDİKEMER İLÇESİ ÇAYKENARI MAHALLESİ SİVRİLER MEVKİİNDE UZUN YILLARDIR TAŞIMA SUYLA KARŞILANAN İÇME SUYU SORUNUNU YAPTIĞI YENİ İÇME SUYU HATTIYLA ORTADAN KALDIRDI.

MUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, SEYDİKEMER İLÇESİ ÇAYKENARI MAHALLESİ SİVRİLER MEVKİİNDE UZUN YILLARDIR...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.