Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak! Hasta olanlar günde 1 tane tüketip sonucu görsün

Meyve yemenin birçok yararları bulunmaktadır. Sevmeyenlerin bile hayran bıraktıracak o meyve! C vitamini deposu olan kivinin birçok hastalıklara faydası bulunuyor. İşte ayrıntılar.

Yayın Tarihi: 14.02.2024 23:03
Güncelleme Tarihi: 14.02.2024 23:03

Sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak! Hasta olanlar günde 1 tane tüketip sonucu görsün

Meyve yemenin birçok faydası vardır. Bazı meyveler ruh halinizi değiştirebilecek özelliklere sahiptir. Araştırmalar, C vitamini ile dolu kivinin farklı bir faydaya sahip olduğunu göstermiştir.

kivi

Yeni bir araştırma, kivi yemenin sadece dört gün içinde kötü ruh halini iyileştirebileceğini buldu.

Bu yeşil, yumuşak meyve, sağlıklı bir vücut için gerekli olan C vitamini açısından zengindir.

Ancak araştırmacılar yeni bir çalışmayla kivinin bize C vitamini takviyelerine göre daha hızlı ve kalıcı destek sağladığını söylüyor.

Yeni Zelanda'daki Otago Üniversitesi'nden bir ekip, sekiz hafta boyunca C vitamini düşük olan 155 yetişkinin diyetini izledi.

kivi

Katılımcılar günde bir C vitamini takviyesi veya iki kivi aldılar.

Daha sonra uyanıklıklarını, ruh hallerini, uyku kalitelerini ve fiziksel aktivitelerini raporlamak için akıllı telefon anketleri ile bildirdiler.

British Journal of Nutrition'da yayınlanan sonuçlar, kivi meyvesinin dört gün içinde canlılığı ve ruh halini artırdığını, bu artışın 14. ve 16. günler arasında zirveye ulaştığını gösterdi.

kivi

Öte yandan C vitamini takviyeleri 12. günde ruh halini önemli ölçüde iyileştirdi.

Araştırmanın baş yazarı Ben Fletcher, "Bu, yediğimiz şeylerin nasıl hissettiğimiz üzerinde nispeten anında bir etkiye sahip olabileceğini görmemize yardımcı oluyor" dedi.