Servergazi Devlet Hastanesi'ne 23 Yataklı Palyatif Bakım Merkezi ve 24 Saat Çocuk Acil Servisi Eklendi

Servergazi Devlet Hastanesi'nde 23 yataklı Palyatif Bakım Merkezi ve 24 saat hizmet verecek Çocuk Acil Servisi hizmete açıldı.

Yayın Tarihi: 10.01.2026 08:22
Güncelleme Tarihi: 10.01.2026 08:22

Servergazi Devlet Hastanesi'ne 23 Yataklı Palyatif Bakım Merkezi ve 24 Saat Çocuk Acil Servisi Eklendi

Servergazi Devlet Hastanesi yeni birimleriyle hizmet ağını genişletti

Denizli'de sağlık hizmetlerinin erişilebilirliğini ve niteliğini artırmayı hedefleyen yatırımlar kapsamında, Servergazi Devlet Hastanesi'nde iki önemli birim hizmete alındı. Uzun süreli bakım gerektiren hastalar için tasarlanan 23 yatak kapasiteli Palyatif Bakım Merkezi ile çocukların acil sağlık ihtiyaçlarına yönelik 24 saat hizmet veren Çocuk Acil Servisi artık Denizli halkının kullanımına sunuldu.

Hizmetin kapsamı ve organizasyon

Palyatif Bakım Merkezi, yaşamı tehdit eden hastalıklara sahip bireylerin ağrı ve diğer semptomlarının azaltılması, yaşam kalitelerinin yükseltilmesi ve hasta yakınlarının fiziksel, psikolojik, sosyal ve manevi yönden desteklenmesini amaçlayacak şekilde tasarlandı. Merkez, alanında uzman hekim, hemşire ve sağlık personelinden oluşan multidisipliner bir ekip tarafından yürütülecek.

Çocuk Acil Servisi ise acil durumlara daha hızlı müdahale edilmesini ve çocuk hastaların daha konforlu, erişilebilir hizmet almasını sağlamayı hedefliyor. Serviste 2 muayene odası ile 12 müşahade yatağı bulunuyor ve birim 24 saat kesintisiz hizmet verecek şekilde planlandı.

Yerinde inceleme ve değerlendirme

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, açılış sonrasında Servergazi Devlet Hastanesi'ndeki yeni birimleri yerinde inceledi, Hastane Başhekimi Op. Dr. Alpaslan Alsoy'dan bilgi aldı ve hastalarla görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Öztürk, sağlık hizmetlerinde insan odaklı yaklaşımı vurgulayarak hizmet kapasitesinin vatandaş talepleri doğrultusunda güçlendirilmeye devam edileceğini belirtti.

Yeni açılan birimlerin, özellikle uzun dönem bakım gereksinimi olan hastalar ile pediatrik acil vakalar açısından ildeki hizmet kalitesini ve müdahale hızını artırması bekleniyor. Emeği geçen sağlık personeline ve yönetim ekibine teşekkür edildi.

DENİZLİ’DE SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İHTİYAÇLARI KARŞILAYACAK OLAN 23 YATAK KAPASİTELİ PALYATİF BAKIM...

DENİZLİ’DE SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İHTİYAÇLARI KARŞILAYACAK OLAN 23 YATAK KAPASİTELİ PALYATİF BAKIM MERKEZİ VE 24 SAAT HİZMET VERECEK ÇOCUK ACİL SERVİSİ DÜZENLENEN ÇALIŞMALARIN ARDINDAN SERVERGAZİ DEVLET HASTANESİNDE HİZMETE AÇILDI.

DENİZLİ’DE SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İHTİYAÇLARI KARŞILAYACAK OLAN 23 YATAK KAPASİTELİ PALYATİF BAKIM...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.