Serik’te tarım işçilerini taşıyan iki minibüs çarpıştı
Kaza detayları
Kaza, sabah saat 06.00 sıralarında Antalya’nın Serik ilçesi Kökez Mahallesi 5109 Sokak adresinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Suriye uyruklu Abut A. yönetimindeki 27 AHF 686 plakalı tarım işçisi servis aracı ile ara sokaktan caddeye çıkan Mustafa D. idaresindeki 63 AJP 310 plakalı minibüs çarpıştı.
Çarpışmanın etkisiyle 63 AJP 310 plakalı minibüs savrularak yol kenarındaki tek katlı bir evin duvarına çarptı.
Yaralılar ve ilk müdahale
Kazada minibüslerde bulunan ve kimlikleri henüz belirlenemeyen 5 Suriye uyruklu kadın tarım işçisi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İlk müdahalelerin ardından yaralılar ambulanslarla Serik Devlet Hastanesi ve bir özel hastaneye kaldırıldı; sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Sürücünün kaçması ve soruşturma
Kaza sonrası 27 AHF 686 plakalı minibüs sürücüsü Suriye uyruklu Abut A. aracını olay yerinde bırakarak kaçtı. Polis, Abut A.’nın yakalanması için çalışma başlattı ve olayla ilgili resmi inceleme sürdürüyor.
Değerlendirme
Olayın meydana geldiği trafik düzeni ve bir ara sokaktan caddeye çıkış senaryosu, benzer kazalarda sık karşılaşılan riskleri işaret ediyor. Bu tür işçi taşımacılığında güvenlik önlemlerinin, araç bakımının ve sürücü eğitimlerinin önemi öne çıkıyor. Yetkililerin yürüttüğü inceleme, kaza nedeninin netleşmesi ve benzer olayların önlenmesine yönelik önerilerin şekillenmesi açısından belirleyici olacak.
Polis incelemesi ve sağlık değerlendirmeleri sonuçlanana kadar, olayla ilgili kesinleşmiş başka bir detay paylaşılmadı.
ANTALYA’NIN SERİK İLÇESİNDE TARIM İŞÇİLERİNİ TAŞIYAN İKİ MİNİBÜSÜN ÇARPIŞMASI SONUCU 5 İŞÇİ KADIN YARALANDI.