ATSO adayından saha odaklı mesaj
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) başkan adayı Hatice Öz, seçim çalışmaları kapsamında Serik ilçesine çıkarma yaptı. Öz ve ekibi, Serik Belediye Başkanı Dr. Kadir Kumbul ile başlayan ziyaretler serisinde; meslek kuruluşları, kooperatifler ve çarşı esnafıyla temas kurdu. Ziyaretlerde Öz, odanın "merkezde oturan değil, sahaya çıkan bir kurum" olması gerektiğini vurguladı.
ziyaret programı ve görüşmeler:
Hatice Öz ilk olarak Serik Belediye Başkanı Dr. Kadir Kumbul'u ziyaret ederek ilçenin ekonomik potansiyelini ve ihtiyaçlarını konuştuklarını aktardı. Ardından Serik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İdris Barut, Serik Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran ve Serik ve Çevresi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Gülaydın ile bir araya geldi. Görüşmelerde, yerel yönetimler ile iş dünyası arasındaki iş birliği fırsatları değerlendirildi.
esnaf buluşması ve talepler:
Öz ve ekibi, kurum ziyaretlerinin ardından ilçe merkezinde esnafla dolaşarak iş yerlerini ziyaret etti. Esnafın finansmana erişim, günlük ticari güçlükler ve ATSO'dan beklentileri dinlendi. Öz, gelen eleştirilere karşılık olarak "ATSO'nun ne işe yaradığını ne yapması gerektiğini herkese göstereceğiz" diyerek, üyelerin oylamasıyla yetki talep etti.
Ziyaretlerde sıkça tekrarlanan tema, kurumun üyeye daha yakın olması gerektiğiydi. Hatice Öz, "ATSO dört duvar arasına sığmaz" ifadesini kullanarak, merkeze bağlı kalmayan, saha temelli bir yönetim vizyonu sundu. Öz, "Biz üyemizin bize gelmesini beklemeyeceğiz. ATSO'yu üyemizin ayağına götüreceğiz. Sorunu masada değil, yerinde göreceğiz; çözümü de üyemizle birlikte üreteceğiz" şeklinde konuştu.
Serik'e özel vurgu ve temsil hedefi
Hatice Öz, Serik'in Belek gibi dünya çapında tanınan turizm varlıkları, güçlü tarımsal üretimi ve hareketli ticaret hayatı ile Antalya ekonomisinin lokomotif ilçelerinden biri olduğunu ifade etti. Öz, ilçelerin ATSO yönetiminde daha güçlü temsil edilmesi gerektiğini belirterek yeni dönemde ilçe-merkez dengesini güçlendirecek bir yönetim modeli önerdi.
Hatice Öz'ün mesajı, yerel ekonomik güçlerin ATSO çatısı altında daha görünür ve etkin hale getirilmesi yönünde. Öz, "Güçlü bir ATSO istiyorsak güçlü ilçeler oluşturmak zorundayız. Serik'in sesi ATSO'da daha fazla duyulacak. Antalya'yı merkez ve ilçeleriyle birlikte yönetecek, birlikte üretecek ve birlikte büyüteceğiz" diyerek üyelerden seçim gününde destek talep etti.
ATSO BAŞKAN ADAYI HATİCE ÖZ ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRDÜ