Serebral palsiyle mücadeleyi zafere dönüştürdü: Büşra Gücük ALKÜ'den 3,48 ortalama ile bölüm ikincisi olarak mezun oldu
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü Fizyoterapi Programı öğrencisi Büşra Gücük, serebral palsiyle süren kişisel mücadelesini akademik başarıyla taçlandırdı. 3,48 ortalama ile bölüm ikincisi olarak mezun olan Gücük'ün mezuniyet töreninde ailesiyle birlikte duygu dolu anlar yaşandı.
Engel hiçbir zaman bir engel değildir
20 yaşındaki Mersin Anamurlu Büşra Gücük, yedi aylık prematüre doğdu; doğuştan gelen durum nedeniyle ayaklarından iki kez operasyon geçirdi. Zihinsel bir engeli olmamasına karşın fiziksel zorluklarla erken yaşta tanışan Gücük, bu deneyimi sağlık alanına yönelmesine sebep oldu. Kendi geçmişini mesleki bilgiyle birleştirmek amacıyla fizyoterapiyi bilinçli olarak seçtiğini belirtti.
Gücük, eğitim sürecinde karşılaştığı sosyal zorluklar ve akran zorbalığına rağmen hedefine odaklandığını, hocalarının ve ailesinin desteğinin sürecin belirleyici unsurları olduğunu aktardı. Öğrenci, stajlarında benzer ve daha ağır vakalar görmenin kendisine perspektif kazandırdığını ifade ederek, "Engel hiçbir zaman bir engel değildir" mesajını vurguladı.
Başarı azim ve destekle geldi
Büşra Gücük, bölüm ikinciliğine giden yolda disiplinini korumasının, düzenli çalışmasının ve aile ile öğretim kadrosunun desteğinin belirleyici olduğunu söyledi. Başarı reçetesini azim, düzenli çalışma ve güçlü aile desteği olarak özetledi.
Gelecek hedefleri arasında bir fizyoterapi kliniği açmak ve hastalara en iyi şekilde hizmet vermek bulunan Gücük, deneyimlerini saklamak yerine paylaşarak başkalarına örnek olmayı amaçladığını belirtti. Mezuniyet töreninde kendisine destek olan aileye, öğretmenlere ve arkadaşlarına teşekkür ettiğini ifade etti.
Çıkarılacak dersler
Bu örnek vaka, yükseköğretimde erişilebilirlik ve destek mekanizmalarının önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Bireysel azim ile kurumsal desteklerin birleşmesi, engelleri aşmada belirleyici rol oynuyor; Gücük'ün başarısı, benzer koşullardaki gençler için hem motivasyon kaynağı hem de eğitim kurumlarına yönelik bir hatırlatma niteliği taşıyor.
Öne çıkan bilgiler: Büşra Gücük, 3,48 not ortalamasıyla ALKÜ Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü Fizyoterapi Programı'ndan bölüm ikincisi olarak mezun oldu; yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen mesleğini kendi deneyimiyle zenginleştirmeyi hedefliyor.
BÜŞRA GÜCÜK, SEREBRAL PALSİ İLE MÜCADELESİNİ ZAFERLE TAÇLANDIRARAK 3,48 ORTALAMA İLE BÖLÜM İKİNCİSİ OLARAK ALKÜ’DEN MEZUN OLDU.