Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül, Serbest Güreş Milli Takımı'nın Dünya Kulüpler Kupası'nda ev sahibi İran'a kaybederek gümüş madalya kazandığını duyurdu. Başkent Tahran'da düzenlenen şampiyonada milli takım, turnuvayı ikinci sırada tamamladı.
Milli takımız, turnuvada Ermenistan'ı 8-2, İran takımlarından Bank Ghardeshari'yi 7-3 ve Tacikistan'ı 8-2 elenerek finale yükseldi. Finalde, Bank Shahr takımıyla karşılaşan ay-yıldızlı ekip, mücadeleyi 9-1 kaybetti.
2025 Dünya Kulüpler Kupası Takım Sıralaması
- Bank Shahr (İran)
- Türkiye
- Bank Ghardeshari (İran)
- Almanya
Akgül: İlk Uluslararası Kupamızı Kazandık
Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Serbest Güreş Dünya Kulüpler Kupası'nda milli takımımız genç bir ekiple gidip finale kaldı. Genç arkadaşlarımızın gösterdiği bu başarı bizleri çok mutlu etti. Göreve geldikten sonra ilk uluslararası kupamızı kazandık, Türkiye'ye bu kupayla dönüyoruz.” dedi.
İran'da güzel bir atmosferde ağırlandıklarını belirten Akgül, “İran'da güreş ata sporudur. Burada halk bize gerçekten güzel değer verdi. Çocuklar finalde de ellerinden gelen mücadeleyi yaptılar.” ifadelerini kullandı.
Akgül, turnuvanın kendisi için de önemli olduğunu vurguladı ve “Bu benim de göreve geldikten sonraki ilk yurt dışı müsabakamdı, güzel bir başlangıç yapmış olduk.” şeklinde konuştu.
İran'da düzenlenen Serbest Güreş Dünya Kulüpler Kupası'nda, Serbest Güreş Milli Takımı, finalde ev sahibi rakibine kaybetti ve gümüş madalya elde etti. Özel davetli olarak organizasyonda yer alan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül'e çerçeveli fotoğrafı hediye edildi.
İran'da düzenlenen Serbest Güreş Dünya Kulüpler Kupası'nda, Serbest Güreş Milli Takımı, finalde ev sahibi rakibine kaybetti ve gümüş madalya elde etti. Özel davetli olarak organizasyonda yer alan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül'e çerçeveli fotoğrafı hediye edildi.