Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Sendikalar öğretmene şiddet yasası istiyor! İş bırakma eylemi başlatılacak!

74 yaşındaki okul müdürü ve öğretmen İbrahim Oktugan'ın Iraklı bir öğrenci tarafından öldürülmesinin ardından öğretmen sendikaları iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 08.05.2024 14:09
Güncelleme Tarihi: 08.05.2024 14:09

Sendikalar öğretmene şiddet yasası istiyor! İş bırakma eylemi başlatılacak!

İstanbul’da Iraklı bir öğrencinin 74 yaşındaki okul müdürünü 5 el ateş ederek ağır yaralamasının ardından, okul müdürü dün hayatını kaybettti. Okul müdürünün ölümünün ardından öğretmenler ayaklandı. 

Özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi’nde okuyan Iraklı Y.K’nin hem öğretmeni hem de okul müdürü olan İbrahim Oktugan’ı öldürmesinin ardından öğretmen sendikaları eylem kararı aldı. Türk Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen ve Eğitim Gücü Sen yaptığı yeni bir ortak açıklama ile ilk derse girmeme kararını duyurdu. Bu kapsamda Türk Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin 9 Mayıs Perşembe günü ilk derse girmeyip eylem yapacakları aktarıldı. Genel Başkan Talip Geylan tarafından açıklanan kararda, “eğitimciye şiddete hayır” ifadeleri kullanıldı. Artık yeter dediklerini söyleyen Geylan, tüm okullarda basın açıklaması yapılacağını ekledi. Ayrıca tüm öğretmenleri hafta sonuna kadar kurdele ile derslere girmeye davet etti. 

Öğretmene şiddet yasası! 

Eğitim Gücü Sen isimli sendika da 9 Mayıs tarihinde 1 günlük iş bırakma eylemi yapacağını duyurdu. Bu kapsamda Genel Başkan Oğuz Özat, öğretmen cinayeti ve şiddetinin had safhaya ulaştığını kaydetti. İş bırakma eylemi yapacaklarını kaydeden Özat, öğretmene şiddet yasası talep ettiklerini kaydetti. 

Diğer yandan Hürriyetçi Eğitim Sen ise eğitimdeki şiddete tepki göstermek amacıyla 10 Mayıs Cuma günü eylem bırakma kararı aldıklarını kaydetti. Genel Başkan Levent Kuruoğlu tarafından açıklanan kararda ayrıca 10 Mayıs Cuma günü ülke genelinde meydanlara çıkacaklarını ve öğretmen şiddetine karşı eylem yapacaklarını kaydetti.