Şemdinli'de yeni okul ve aile sağlığı merkezi hizmete girdi
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yapımı tamamlanan Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu'nun yeni hizmet binası ile Moda Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle açıldı.
Okulun özellikleri ve açılış konuşması
Beş katlı ve 24 sınıflı olarak inşa edilen okulun açılışında Hakkâri Valisi Ali Çelik konuştu. Vali Çelik, eğitimin ülkenin geleceği açısından önemine dikkat çekerek şu değerlendirmeyi yaptı:
"Eğitim meselesi, bir ulusun yarınlara güvenle bakabilmesi için en hayati meseledir. Öğrenci ve öğretmenlerimizin en iyi fiziki şartlarda eğitim faaliyetlerini sürdürebilmeleri, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler gerçekleştirebilecekleri mekânlara kavuşmaları için ilimiz genelinde çalışmalarımız kararlılıkla devam ediyor"
Vali Çelik, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yürütülen eğitim yatırımlarının sonuç verdiğini belirterek, ilde en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu vurguladı. Yeni eğitim yapılarının hem öğrencilere hem öğretmenlere daha nitelikli mekânlar sunduğu ifade edildi.
Eğitim yatırımları ve sınıf mevcutları
Vali Çelik, Hakkâri'de son 15 yılda yapılan eğitim yatırımlarına dikkat çekti ve özellikle son üç yılda inşa edilen yeni okul binalarıyla birlikte sınıf mevcutlarının 22 seviyesine düştüğünü belirtti. Bu gelişmenin eğitim kalitesine doğrudan katkı sunduğu belirtilerek Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür edildi.
Açılışın ardından Vali Çelik okul binasını gezdi, sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle hedefleri üzerine sohbet etti ve öğretmenler odasında eğitimcilerle bir araya geldi.
Moda Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışı
Okul açılışının ardından Vali Çelik, beraberindekilerle yapımı tamamlanan Moda Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışına katıldı.
HAKKARİ'NİN ŞEMDİNLİ İLÇESİNDE YAPIMI TAMAMLANAN 24 SINIFLI CUMHURİYET İLK VE ORTAOKULU İLE AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI.