Selendi'de fırtına iki cami minaresini yıktı, çatılarda geniş hasar oluştu
Manisa'nın Selendi ilçesinde gün boyu etkili olan şiddetli fırtına ve sağanak yağış, kırsal mahallelerde önemli maddi zarara neden oldu. Olaylarda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı, ancak iki cami minaresi yıkıldı ve çok sayıda evin çatısı uçtu.
Hasar ve olayın seyrine ilişkin ayrıntılar
Selendi'de dün öğle saatlerinde başlayan ve akşam saatlerine kadar devam eden fırtına, özellikle kırsal mahalleleri etkiledi. Kırsal Çıkrıkcı Mahallesinde bulunan caminin minaresi tamamen yıkılırken, Kabaklar Camiinin sivri külah kısmı fırtınaya dayanamayarak devrildi. Her iki camide de maddi hasar oluştu.
Fırtına nedeniyle Omurlar Mahallesi Hacıyeri Sokakta ve Yeşil Mahallede birer evin çatısı uçtu. Uçan çatı parçalarının yaklaşık 100 metre ileriye savrulduğu bildirildi. Yetkililer, bu olaylarda ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.
Müdahale ve tedbirler
İhbar üzerine olay yerine jandarma ekipleri ile Manisa Büyükşehir Belediyesi Selendi İtfaiye Amirliği ekipleri sevk edildi. Ekipler zarar gören alanlarda güvenlik tedbirleri aldı ve olay yerlerini güvenlik şeridiyle çevirdi. İlçe genelinde baca ve çatı hasarları ile bazı bölgelerde gece saatlerinde elektrik kesintileri yaşandığı bildirildi.
Belediye Başkanının açıklaması
Selendi Belediye Başkanı Murat Daban, fırtınadan zarar gören mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Daban, "Rabbim her türlü afetten bizleri korusun. Çok şükür can kaybımız yok. El birliği içerisinde vatandaşlarımıza yardımcı olacağız" dedi.
MANİSA’NIN SELENDİ İLÇESİNDE GÜN BOYU ETKİLİ OLAN ŞİDDETLİ FIRTINA VE SAĞANAK YAĞIŞ, İKİ MAHALLEDE CAMİ MİNARELERİNİN YIKILMASINA, BİRÇOK EVİN ÇATISININ UÇMASINA NEDEN OLDU. İLÇE GENELİNDE MADDİ HASAR MEYDANA GELİRKEN, OLAYLARDA CAN KAYBI YA DA YARALANMA YAŞANMADI.