Selendi'de Kurban Bayramı sabahı camiler doldu
Manisa'nın Selendi ilçesinde Kurban Bayramı'nın ilk sabahında vatandaşlar bayram namazı için camilere akın etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren dolan camilerde bayram coşkusu yaşandı.
Namaz ve vaaz
İlçe merkezindeki ve mahallelerdeki camilerde kılınan bayram namazına yoğun katılım oldu. Vatandaşlar, 06.17'de bayram namazı için saf tuttu. Namaz öncesinde din görevlileri tarafından bayramın manevi önemi üzerine vaazlar verildi.
Bayramlaşma ve mezarlık ziyaretleri
Bayram namazının ardından cemaat birbirleriyle bayramlaştı ve Kurban Bayramı'nın sevincini paylaştı. Cami çıkışlarında oluşan yoğunluk dikkat çekerken vatandaşlar birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi. Öte yandan bazı vatandaşlar namaz sonrası mezarlıkları ziyaret ederek yakınlarının kabirleri başında dua etti.
Yerel yansımalar
9 günlük bayram tatilinin başlamasıyla birlikte ilçede gözlenen bu yoğunluk, yerel toplumsal bağların ve bayram geleneğinin sürdüğüne işaret etti. Camilerdeki katılım ve mezarlık ziyaretleri, Selendi'de bayramın hem dini hem de toplumsal ritüel olarak benimsendiğini gösterdi.
MANİSA’NIN SELENDİ İLÇESİNDE KURBAN BAYRAMI’NIN İLK SABAHINDA VATANDAŞLAR BAYRAM NAMAZI İÇİN CAMİLERE AKIN ETTİ. SABAHIN ERKEN SAATLERİNDEN İTİBAREN DOLAN CAMİLERDE BAYRAM COŞKUSU YAŞANDI.