Selçuklu Belediyesi, Dünya Çevre Günü'nde 'Okullar Sıfır Atık İçin Yarışıyor' ödüllerini verdi

Selçuklu Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen yarışmada 60 okul katıldı; 206 bin kilogram atık geri dönüştürüme kazandırıldı, ödüller 5 Haziran'da verildi.

Yayın Tarihi: 05.06.2026 16:14
Güncelleme Tarihi: 05.06.2026 16:17

Selçuklu Belediyesi, Dünya Çevre Günü'nde 'Okullar Sıfır Atık İçin Yarışıyor' ödüllerini verdi

Selçuklu Belediyesi, Dünya Çevre Günü'nde okullara ve muhtarlara ödül verdi

Konya merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, çevre bilincini küçük yaşlardan itibaren yerleştirmek amacıyla yürüttüğü çalışmalarda bir yılı kapsayan yarışmanın ödül törenini 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası kapsamında gerçekleştirdi. Etkinlikte, öğrenciler ve mahalle muhtarları ödüllendirildi.

Program, katılım ve elde edilen sonuçlar

'Okullar Sıfır Atık İçin Yarışıyor' organizasyonuna bu yıl 60 okul katıldı. Öğrenciler evlerinde ayrıştırdıkları atıkları her hafta belirlenen günlerde okula getirirken, toplanan atıklar belediyenin geri dönüşüm ekipleri tarafından tartılarak teslim alındı. Yarışma sonunda toplam 206 bin kilogram atık geri dönüşüme kazandırıldı; organizasyona 4 bin 997 öğrenci katıldı.

Yarışma, anaokulu, ilkokul ve ortaokul düzeylerinde, iki ayrı kategoride yürütüldü: en fazla atık toplayan okul ve öğrenci başına en fazla atık toplayan okul. Katılımcı okulların düzenli katılımı ve aile desteği, toplanan atık miktarının artmasında belirleyici oldu.

Protokol, tören ve yöneticilerin değerlendirmeleri

Selçuklu Seyir Tepesi'nde düzenlenen ödül törenine Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Arif Bağcı, belediye meclis üyeleri ile yarışmada dereceye giren okulların idareci, öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı.

Başkan Pekyatırmacı, gençlerin çevreye duyarlılığını vurgulayarak, ilçede yürütülen faaliyetlerin çevre bilincini güçlendirdiğini belirtti. Pekyatırmacı konuşmasında, bir yıl boyunca yapılan çalışmalar sonucunda 206 ton geri dönüştürülebilir atığın ekonomiye kazandırıldığını ifade etti ve önümüzdeki yıl toplanan atık miktarlarına göre daha fazla okulun ödüllendirileceğini açıkladı. Ayrıca tümokulların yarışmaya katılmasının hedeflendiğini söyledi (ilçede toplam 205 okul bulunduğu bilgisi toplantıda vurgulandı).

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, yarışmanın çevre bilinci oluşturma açısından önemine dikkat çekti. AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Arif Bağcı da şeffaf destekleri ve katkılarından dolayı belediye ve eğitim kurumlarını tebrik etti.

'Çevre Dostu Muhtarlar Yarışıyor' projesi

Etkinlik kapsamında yürütülen 'Çevre Dostu Muhtarlar Yarışıyor' projesinde ise muhtarlar öncülüğünde mahalle sakinlerinin katkısıyla elektronik atıklar toplandı. Yarışmada televizyon, bilgisayar, küçük ev aletleri, kablo ve şarj cihazı gibi elektronik atıklar toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı ve en çok atık toplayan muhtarlar ödüllendirildi.

Program, protokol üyelerinin dereceye giren okullara ve mahalle muhtarlarına ödüllerini vermesiyle sona erdi; etkinlik hem katılım hem de toplanan atık miktarı açısından ilçedeki sıfır atık çalışmaları için somut bir gösterge sundu.

SELÇUKLU İLÇE BELEDİYESİ’NİN, GELECEĞİN ÇEVRE DOSTU NESİLLERİNİ YETİŞTİRMEK AMACIYLA DÜZENLEDİĞİ...

SELÇUKLU İLÇE BELEDİYESİ’NİN, GELECEĞİN ÇEVRE DOSTU NESİLLERİNİ YETİŞTİRMEK AMACIYLA DÜZENLEDİĞİ "OKULLAR SIFIR ATIK İÇİN YARIŞIYOR" YARIŞMASINDA BAŞARILI OLAN OKULLAR DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’NDE ÖDÜLLERİNİ ALDI.

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’NDE ANLAMLI BİR ETKİNLİKLE ÖĞRENCİLERLE BİR ARADA OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞADIĞINI...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.