Şehit kızlarına küçük jest, büyük anlam: dünya kız çocukları gününde vefa

EMŞAV Elazığ İl Başkanlığı, Dünya Kız Çocukları Günü'nde şehit kızlarına hediyeler verip vefa ve dayanışma mesajı iletti; başkanların selamları ulaştırıldı.

Yayın Tarihi: 13.10.2026 10:34
Güncelleme Tarihi: 13.10.2026 10:34

Şehit kızlarına küçük jest, büyük anlam: dünya kız çocukları gününde vefa

etkinliğin içeriği:

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Elazığ İl Başkanlığı, Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında şehitlerin kız çocuklarına yönelik bir etkinlik düzenledi. Vakıf yönetimi tarafından hazırlanan küçük hediyeler, tören ya da kalabalık etkinlikler yerine aile ziyaretleri ve birebir iletişim yoluyla çocuklara ulaştırıldı. Bu yaklaşım, hem çocuklarla doğrudan ilişki kurmayı hem de ailelerin duygusal ihtiyaçlarına saygı göstermeyi hedefledi.

başkanın mesajı:

Etkinlikte EMŞAV Genel Başkanı Abdurrahman Yılmaz ve yönetiminin kutlama ve selamları, İl Başkanı ve terör gazisi Murat Demir aracılığıyla ailelere iletildi. İl Başkanı Murat Demir, vakfın şehit ailelerine ve gazilere yönelik çalışmalarını anlatarak şu vurguyu yaptı: "EMŞAV Genel Başkanı Abdurrahman Yılmaz, teşkilatı ile birlikte her zaman şehit aileleri ve gazilerinin yanında olmuştur. Başkanımızın ve biz teşkilatlarında çocuklarımızın yeri bir başkadır. Bu sebepten dolayı projelerimizin birçoğu şehitlerimizin ve gazilerimizin çocuklarına yöneliktir." Bu ifadeler, vakfın çocuklara yaklaşımını hem kurumsal hem de duygusal düzeyde özetliyor.

vakfın yaklaşımı:

Demir konuşmasında vakfın üye sayısından çok gönüllerde yer almayı amaçladığını belirtti ve çocuklarla ilişkilerini "aileden biri, amca" biçiminde tanımladı. Ayrıca etkinlikle birlikte verilen hediyelerin yalnızca maddi bir jest olmadığını, aynı zamanda ailelere yönelik vefa ve dayanışma mesajının sembolü olduğunu ifade etti. Son olarak, şehit çocuklarına yönelik uzun soluklu projelerin önemine değinilerek, vakfın bu tür özel günlerde de yanlarında olmaya devam edeceği taahhüt edildi.

EMNİYET TEŞKİLATI VAZİFE MALULÜ VE ŞEHİT AİLELERİ VAKFI (EMŞAV) ELAZIĞ İL BAŞKANLIĞI,  DÜNYA KIZ...

EMNİYET TEŞKİLATI VAZİFE MALULÜ VE ŞEHİT AİLELERİ VAKFI (EMŞAV) ELAZIĞ İL BAŞKANLIĞI, DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ DOLAYISIYLA ŞEHİTLERİN KIZ ÇOCUKLARINI UNUTMADI

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.