müdahale ve teslim alma:
Adıyaman’da 1 hafta içinde, vatandaşların ihbarları üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ekipler, farklı noktalarda bulunan yavru ve yaralı yaban hayvanlarını teslim alarak koruma altına aldı.
sağlık kontrolleri ve tedavi:
Yakalanan hayvanların sağlık kontrolleri veteriner hekimler ve DKMP ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Gerekli ilk müdahaleler yapıldı; hayvanların tedavi ve rehabilitasyon süreçleri tamamlandıktan sonra yeniden doğal yaşam alanlarına bırakılacağı belirtildi.
vatandaşlara çağrı ve teşekkür:
DKMP yetkilileri, duyarlı vatandaşlara gösterdikleri hassasiyet nedeniyle teşekkür ederek, yaralı veya yardıma muhtaç yaban hayvanlarıyla karşılaşılması halinde en kısa sürede yetkililere bilgi verilmesini istedi.
ADIYAMAN'DA 1 HAFTA İÇERİSİNDE VATANDAŞLAR TARAFINDAN YAVRU VE YARALI HALDE BULUNAN YABAN HAYVANLARI, DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR (DKMP) MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNE TESLİM EDİLDİ.