Seçimlere sayılı günler kala belediyeler tarafından ek protokoller ve toplu iş sözleşmeleri anlaşmaları yapılmaya devam ediyor. Yerel seçimlerde oy kaybedilmemesi adına mevcut belediye başkanları çalışan zamları ile onların oylarını beklerken, gün gün açıklaması yapılan zamlar mevcut. Düzenlenen toplu iş sözleşmeleri sonrasında kamuoyuna gün gün sunulan bir çok zam açıklaması mevcut.
Düzenlenen ek protokol sonrasında kararı verilen zam oranının açıklandığı son belediye Özalp belediyesi olarak ortaya çıktı. Özalp Belediyesi çalışanlarını yakından ilgilendiren %40 zam haberi sonrasında en düşük işçi maaşının 32 bin liraya yükseldiği belirtildi.
BELEDİYEDEN YÜZDE 40 ZAM AÇIKLAMASI
Kaymakam ile Belediye Başkan Vekili Rahmi Bulut tarafından ortaklaşa yapılan açıklamada düzenlenen ek protokol ile birlikte işçi maaşının %40 zam ile birlikte 32.000'ye yükseldiği belirtildi. Alınan zam kararı çalışanlar tarafından sevinçle karşılanırken motivasyon ve iş veriminin arttırılacağı konusunda büyük bir adım olduğu dile getirildi.
ÖZALP BELEDİYESİ ZAM
Hayat pahalılığı karşısında alım gücünü arttıracak olan bu artış sonrasında kaymakam ve belediye başkanına çalışanlar teşekkürlerini sundu. Özalp Belediyesi tarafından alınan karar diğer belediyelere örnek olması açısından büyük önem arz ederken çalışanların refah seviyesine yükselterek iş başarısını sağlamaya katkıda bulunacağı da tahmin ediliyor. Gün gün belediye kadrolu ya da belediye iştiraki çalışanlarına mevcut zam düzenlemesi sağlanıyor. Yapılan toplu iş görüşmeleri neticesinde alınan zam kararları gerek belediye gerekse de bağlı bulunulan sendika tarafından kamuoyuna bilgi mahiyetinde sunuluyor.