Seçer: "Şehitlerimiz Bu Ülkenin Onurunu Omuzlarında Taşıdı"
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile eşi Meral Seçer, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları onuruna düzenlenen programa katıldı.
Program ve katılımcılar
Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen programa Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer’in yanı sıra Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Gazi Kaya, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, kent protokolü, gazi derneklerinin şube başkanları, şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları katıldı. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Seçer'in mesajı: Şehitlere ve ailelerine saygı
Programda konuşan Başkan Seçer, şehit aileleri ve gazilerle bir arada olmaktan duyduğu onuru ifade etti. Seçer, "Şehit ailelerini şehitlerimizin emaneti, gazilerimizi ise toplumun onuru olarak görüyoruz. Şehitlerimiz bu ülkenin onurunu omuzlarında taşıdılar. Bunun bedelini canlarıyla ödediler," diye konuştu. Ayrıca, şehitlere duyulan saygının, geride bıraktıkları ailelere de gösterilmesi gerektiğini vurguladı.
Bizi güçlü kılan birlik ve Mersin'in önemi
Türkiye’nin gücünün birlik ve beraberliğinden kaynaklandığını belirten Seçer, "Bizi güçlü kılan; bir arada yaşama kültürümüzün güçlü olmasıdır. Mersin, 104 yıl önce emperyalist işgalden kurtuldu. O gün atalarımız bu vatanı savundu ve bizlere büyük bir miras bıraktı. Bizlere düşen görev, bu mirası korumak ve bayrağı daha yükseğe taşımaktır" dedi.
Seçer, Mersin’in farklı kültürlerin bir arada kardeşçe yaşadığı bir kent olduğunu söyleyerek, "Mersin çok değerli bir şehir. Burada Türkiye yaşıyor, Türkiye nefes alıyor. Bu kent, sadece Türkiye’ye değil dünyaya da bir arada yaşama kültürü dersi veriyor" ifadelerini kullandı.
İdari yapılanma ve hizmet vurgusu
Devletin tüm kurumlarıyla şehit aileleri ve gazilerin yanında olmasının kutsal bir sorumluluk olduğunu belirten Seçer, 2019 yılında belediye bünyesindeki ilgili birimin şube müdürlüğüne dönüştürüldüğünü söyledi. Seçer, "Amacımız; belediyemizin sizlere daha güçlü destek sunabilmesidir. Dileğimiz; huzurun, kardeşliğin ve refahın hakim olduğu bir ülkede birlikte yaşamaktır" diye konuştu.
Vali Yardımcısı'nın değerlendirmesi
Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Gazi Kaya da konuşmasında, Milli Mücadelenin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tüm yurda yayıldığını hatırlatarak, Mersin’in kurtuluşunun 104. yılını kutladı. Kaya, "Devletimizin tüm kurumları sizlerin yanındadır. Sizlere hizmet etmek bizim için büyük bir onur ve gururdur" dedi.
Konuşmaların ardından program, yemek ikramı ve edilen duaların ardından sona erdi. Başkan Seçer, konuşmasının sonunda 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünü kutlayarak programa katılan şehit aileleri ve gazilere teşekkür etti.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER İLE EŞİ MERAL SEÇER, MERSİN’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 104. YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ŞEHİT AİLELERİ, GAZİLER VE GAZİ YAKINLARI ONURUNA DÜZENLENEN PROGRAMA KATILDI.