Savunma tatbikatında MKE TOLGA tüm atışlarda yüzde yüz isabet sağladı

SSB heyeti önünde yapılan atışlarda MKE TOLGA, soft-kill ve hard-kill uygulamalarında kamikaze ve sabit kanatlı İHA'lara karşı yüzde yüz başarı sağladı.

Yayın Tarihi: 24.07.2026 22:03
Güncelleme Tarihi: 24.07.2026 22:03

Savunma tatbikatında MKE TOLGA tüm atışlarda yüzde yüz isabet sağladı

Atış faaliyeti ve ulaşılan sonuçlar:

Makine ve Kimya Endüstrisi tarafından geliştirilen MKE TOLGA Yakın Hava Savunma Sistemi, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) heyetinin katıldığı atış faaliyetinde tüm atışlarda %100 başarı elde etti. Faaliyette farklı tehdit senaryoları denenerek sistemin sahadaki etkinliği test edildi.

senaryolar ve atış tipleri:

MKE tarafından açıklanan bilgilerde, SSB ile birlikte belirlenen farklı senaryolarda hem soft-kill hem de hard-kill atışlarının başarıyla tamamlandığı vurgulandı. Testlerde kamikaze dronlar ile sabit kanatlı İHA'lar etkisiz hâle getirildi ve sistemin modern hava tehditlerine karşı etkinliği tekrar teyit edildi.

sistem değerlendirmesi ve mesaj:

MKE'nin sosyal medya paylaşımında, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Hüseyin Avşar ve beraberindeki heyetin katılımıyla gerçekleştirilen atış faaliyetinin sonuçlarına işaret edilerek, daha önce yabancı heyetler ve güvenlik güçleriyle gerçekleştirilen test atışlarından da tam not alındığı belirtildi. Açıklamada MKE TOLGA'nın ülkemiz için etkili, basit ve ucuz (EBU) bir çözüm sunduğu ve 'Türkiye Yüzyılı' hedefi doğrultusunda tam bağımsız savunma sanayii için milli gücün kullanılmaya devam edileceği ifade edildi.

Testlerin başarıyla tamamlanması, MKE TOLGA'nın seri kullanım senaryolarında da ön plana çıkabileceğine dair işaretler veriyor ve savunma yetkinliklerinin yerli imkanlarla artırılmasına katkı sağlıyor.

MAKİNE VE KİMYA ENDÜSTRİSİ (MKE) TOLGA YAKIN HAVA SAVUNMA SİSTEMİ, SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANLIĞI...

MAKİNE VE KİMYA ENDÜSTRİSİ (MKE) TOLGA YAKIN HAVA SAVUNMA SİSTEMİ, SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANLIĞI (SSB) HEYETİNİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN ATIŞ FAALİYETİNDE TÜM ATIŞLARDA YÜZDE YÜZ BAŞARI SAĞLADI.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.