Bist 100
10.045,74 0%
DOLAR
32,4 -0,09%
EURO
34,63 -0,55%
ALTIN
2.374,56 -1,99%

Savunma Sanayii Başkanı: "Dost ülkelerin ihtiyaçlarını karşılayacağız"

Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri (ICCDA) etkinliğinde konuşan Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarılarını ve gelecek hedeflerini paylaştı.

Yayın Tarihi: 17.04.2024 20:43
Güncelleme Tarihi: 17.04.2024 20:43

Savunma Sanayii Başkanı: "Dost ülkelerin ihtiyaçlarını karşılayacağız"

OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA) tarafından düzenlenen Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri (ICCDA) etkinliği, Ankara ATO Congresium'da başladı. Etkinlik, savunma ve havacılık sektörünün küresel aktörlerini, ana yüklenici kurum ve kuruluşlarını KOBİ'lerle buluşturarak yeni işbirliklerine olanak tanıyacak.

Etkinliğin açılışında konuşan OSSA Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yarsan, Türk savunma sanayisinin son dönemde elde ettiği başarıları vurgulayarak, ülkemizin Cumhuriyet'in 100. yılına önemli katkılar sağladığını belirtti.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ise savunma sanayisinin ihtiyaçlarını karşılamak adına yoğun çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Görgün, Türkiye'nin geçtiğimiz yılı 5,5 milyar dolarlık ihracat teslimatıyla kapattığını ancak 10,2 milyar dolarlık yeni sözleşme imzaladığını açıkladı. Bu yılın, dost ülkelerin ihtiyaçlarını karşılamak adına daha büyük rakamlarla dolu olduğunu belirten Görgün, Türkiye'nin savunma sanayisindeki sürdürülebilir büyümesini önemsediklerini vurguladı.

Görgün, Türk savunma sanayisinin uluslararası alanda rekabetçi ve teknolojik ürünlerle adından övgüyle söz ettiren bir konuma geldiğini kaydederek, ihracat kilogram değerinin geçen yıl yüzde 14 artarak 65 dolara ulaştığını bildirdi. Görgün, sektörün büyümesini yönetmenin ana sorunlarından biri olduğunu belirterek, ulusal ve uluslararası sanayileşme etkinliklerine, iş platformlarının oluşturulmasına büyük önem verdiklerini sözlerine ekledi.

Savunma sanayi alanında Türkiye'nin lokomotifi konumunda olan Ankara'da bir savunma sanayi ekosisteminin oluştuğunu ifade eden OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, bu yapıya ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirtti. Ankara'nın savunma ve havacılık sanayisi açısından ülkenin lokomotifi olduğunu vurgulayan Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ve Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç da Türk savunma sanayisinin altın çağını yaşadığını ve sektördeki başarıda KOBİ'lerin önemli bir rol oynadığını ifade ettiler.

ICCDA etkinliği, savunma ve havacılık sektöründe yeni işbirliklerinin kurulmasına ve sektörün daha da gelişmesine önemli bir katkı sağlayacak.