
Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Karataş, ERÜ'de Savunma Sanayinin Önemi Üzerine Konuştu
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Karataş, Erciyes Üniversitesinde (ERÜ) düzenlenen "Hayal Mühendisleri: Sektörden Üniversiteye" etkinliğine katıldı. ETkinlik, Sabancı Kültür Sitesi'nde ERÜ Space'S Kulübü tarafından gerçekleştirildi ve ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ahmet Turan Özdemir ile birçok akademisyen ve öğrenci katılım gösterdi.
Sanayinin Teknolojik Katkıları
Karataş, etkinlikte yaptığı konuşmada, savunma sanayinin teknolojiyi geliştirme ve insan yetiştirme konusundaki rolüne dikkat çekti. "Savunma sanayi gerçekten teknolojiyi geliştiriyor ve aynı zamanda teknolojiyi geliştirirken insanı da doğru yetiştiren bir platform olarak karşımıza çıkıyor" diyen Karataş, artık herkesin savunma sanayisini konuşmaya başladığını, ancak bu konunun doğru kişiler ve platformlarda ele alınması gerektiğini ifade etti.
Kulüp Faaliyetleri ve Sunumlar
Space'S Kulübü Başkanı Muratcan Bolat da kulübün faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Etkinlik, GE AEROSPACE Yazılım Mühendisliği Direktörü Ozan Erciyas ve ROKETSAN Akademi Müdürü Selin Tamer'in sunumları ile devam etti.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Karataş (sağda), Erciyes Üniversitesinde (ERÜ) "Hayal Mühendisleri: Sektörden Üniversiteye" etkinliğine katıldı.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Karataş (sağda), Erciyes Üniversitesinde (ERÜ) "Hayal Mühendisleri: Sektörden Üniversiteye" etkinliğine katıldı.