Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Savunma Bakanlığı'ndan gece yarısı açıklama, '29 hedef imha edildi'

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, geçtiğimiz geceden beri devam eden operasyonlarda 29 hedefin imha edildiğini belirtti ve sabah saatlerinde Irak sınırına gitti. TSK komuta kademesi de kendisine eşlik etti.

Yayın Tarihi: 24.12.2023 11:09
Güncelleme Tarihi: 24.12.2023 11:09

Savunma Bakanlığı'ndan gece yarısı açıklama, '29 hedef imha edildi'

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından yapılan açıklama da Suriye’nin kuzeyi ile Irak sınırları içerinde toplam 29 hedefin vurulduğu ve imha edildiği belirtildi. Yapılan açıklama kapsamında Düzenlenen hava harekatlarını Hava Kuvvetleri Harekat Merkezinden sevk ve idare etti. Hedef alınan bölgelerin PKK üst düzey yöneticilerinin de içerisinde bulunduğu, depo, sığınak, mağara gibi PKK yerleşkesinin bulunduğu yerler olduğu açıklandı. Saat 22.00'de başlayan operaayonlar ile alakalı yapılan açıklamada çok sayıda yeröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. 

Milli Savunma Bakanlığı resmi hesabından son dakika açıklama yapıldı. Yapılan açıklama kapsamında hedefleri başarı ile imha eden pilotlar tebrik edilirken, hava harekatlarının devam edildiği belirtildi.

GÜLER

OPERASYONLAR DEVAM

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadeler yer aldı: "Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak ve Suriye kuzeyinde toplam 29 hedefin vurularak imha edildiği hava harekatlarını Hava Kuvvetleri Harekat Merkezinden sevk ve idare etti. Beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile Harekat Merkezinde operasyonu takip eden Bakan Yaşar Güler, hedefleri başarıyla vuran pilotlarımızı tebrik etti."

BAKAN IRAK SINIRINDA

Gece süresince harekat merkezinden operasyonları yöneten Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, sabahın erken saatlerinde Irak sınırına gittiği açıklanırken, Yaşar Güler'e TSK Komuta Kademesi de eşlik etti