Artvin Valisi Turan Ergün, Sarp Sınır Kapısı ve Karadeniz Sahil Yolu'nda tır yoğunluğunun, Gürcistan tarafından kar yağışı sebebiyle tır geçişlerine izin verilmemesi nedeniyle meydana geldiğini bildirdi.
Gürcistan'daki yoğun kar yağışının ardından, Türkiye'den gidecek tırların geçişine izin verilmemesi, Sarp Sınır Kapısı ile Karadeniz Sahil Yolu'nda trafik yoğunluğu yarattı. Türkiye'nin farklı bölgelerinden yola çıkan tırlar, dört gündür geçiş yapamadıkları için bekleyişlerini sürdürmektedir.
Vali Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gürcistan'da devam eden kar yağışının bu soruna neden olduğunu belirtti. Batum şehrinde etkili olan kar yağışının ardından Türkiye'den çıkış yapacak tırların geçişine izin verilmediğini ifade eden Ergün, şunları söyledi:
"Biz bunu İl Emniyet Müdürlüğü ile tüm çevre iller olan Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun ve Amasya dahil olmak üzere, Sarp'tan geçecek tırların bulundukları yerlerde kalmalarını sağlayacak şekilde yönetiyoruz. İnşallah önümüzdeki saatlerde geçişlere kademeli olarak Gürcistan makamları izin verecek. İlk etapta bozulacak malzeme taşıyan 100 tırın geçişini sağlamayı hedefliyoruz. Batum'daki başkonsolosumuzla istişare halindeyiz."
Geçtiğimiz gün itibarıyla, Sarp Sınır Kapısı'na gidebilmek için 1970 tırın beklediği kaydedildi ve bu durum ihracat yüklerini teslim etmeye çalışan sürücüleri zor durumda bırakmaktadır.
Türkiye'nin Kafkaslar ve Orta Asya'ya açılan en önemli kara hudut kapısı konumundaki Sarp Sınır Kapısı'nda ve Karadeniz Sahil Yolu'nda, Gürcistan tarafından kar nedeniyle tır geçişlerine izin verilmemesi nedeniyle trafikte yoğunluk oluştu.
Türkiye'nin Kafkaslar ve Orta Asya'ya açılan en önemli kara hudut kapısı konumundaki Sarp Sınır Kapısı'nda ve Karadeniz Sahil Yolu'nda, Gürcistan tarafından kar nedeniyle tır geçişlerine izin verilmemesi nedeniyle trafikte yoğunluk oluştu.