Saros Körfezi'nde dev orkinos tekneye çıkarıldı
Edirne'nin Enez ilçesinden denize açılan balıkçılar, Saros Körfezi'nde yemli oltayla avlanırken oltaya takılan büyük bir orkinosu tekneye çıkarmayı başardı. Çekişme uzun sürdü ve ekip tarafından büyük çaba harcandı.
Ava ilişkin detaylar:
Tekneye çıkarılan orkinosun uzunluğunun 2 metre, ağırlığının ise 175 kilogram olduğu tespit edildi. Balıkçı Talat Hamarat, ekibiyle birlikte böylesine büyük bir orkinosu Saros Körfezi'nde ilk kez tuttuklarını belirtti.
balığın akıbeti:
Yakalanan dev orkinos, Enez'de bir balıkçı tarafından satın alındı. Oltaya takılma, tekneye çıkarma süreci ve satışın gerçekleşmesi, bölge balıkçılığında nadir görülen bir olay olarak kayda geçti.
SAROS KÖRFEZİ’NE AÇILAN BALIKÇILAR, 175 KİLOGRAM AĞIRLIĞINDA VE 2 METRE UZUNLUĞUNDA ORKİNOS YAKALADI.