Badem hasadı başladı
Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde, zeytin ve üzümün yanı sıra son yıllarda yaygınlaşan badem üretiminde hasat çalışmaları Kızılcaterzi Mahallesi'nde başladı. Etkinlikte Şarköy Kaymakamı Aydın Erdoğan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yalçın Güz, mahalle muhtarı ve üreticiler hazır bulundu. Kaymakam Erdoğan, üreticilerle bir araya gelerek bahçelerde incelemelerde bulundu ve hasata eşlik etti.
Hasat ve üretim rakamları:
Şarköy genelinde 736,105 dekar alanda badem üretimi yapılırken, bunun 439,277 dekarı Kızılcaterzi Mahallesi'nde yer alıyor. Mahallede yaklaşık 437 dekar alandaki 17 bin 500 badem ağacından bu sezon yaklaşık 17,5 ton iç badem elde edilmesi bekleniyor.
Tesis incelemesi ve gelecek beklentisi:
Hasadın ardından heyet, bademlerin kabuklarının mekanik olarak ayrıldığı işletmede incelemelerde bulundu. Yetkililer, genç badem bahçelerinin ilerleyen yıllarda tam verime ulaşmasıyla ilçedeki üretim kapasitesinin daha da artmasının beklendiğini vurguladı.
TEKİRDAĞ’IN ŞARKÖY İLÇESİNDE ZEYTİN VE ÜZÜME ALTERNATİF OLARAK SON YILLARDA YAYGINLAŞAN BADEM ÜRETİMİNDE HASAT BAŞLADI.