Sarıyer'de zemin kayması sonrası üst katı çatlayan bina dronla görüntülendi
Olay ve görüntüler
Olay, Sarıyer Derbent Mahallesi Akgün Sokak'ta meydana geldi. Zemininde oluşan kayma nedeniyle üst katında çatlama oluşan ve arkasında bulunan gecekonduya yaslanan 2 katlı bina, dron ile havadan görüntülendi. Olayın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı.
Hasar ve alınan önlemler
Edinilen bilgiye göre, üst kattaki sokak hizasındaki petshop dükkanının zemini henüz belirlenemeyen sebeple çatladı. Çatlama sonucu bina geriye doğru kayarak arkasındaki gecekonduya yaslandı; kayma nedeniyle dükkanın camları da kırıldı. Dükkan ve alttaki evin girişi mühürlendi.
Sahibinin ifadeleri
İbrahim Akyüz olay anını şöyle anlattı: "Gece saat 00.30 sıralarında evde otururken bir ses duyduk. Pat pat diye tuğlalar patladı. Sonra dışarı çıkıp baktık. Dükkan çökmüş. Ardından itfaiye ekiplerine haber verdik. Geldiler baktılar önlem almaya çalışıyorlar. Daha önce çökme riski yoktu. 35 yıldır bu dükkan burada. Bu sürede de hiçbir şey olmadı. Çökme nedenini biz de bilmiyoruz. Az önce başkan ile görüştüm bilirkişi gelip bakacağını söyledi. Ne karar verecek bilmiyoruz. Dükkanı ve alttaki evin girişini mühürlediler. Mülk sahibi biziz. Burası petshop dükkanıydı"
Olayla ilgili olarak yetkililerin ve bilirkişinin yapacağı inceleme, çökme nedeninin netleşmesini sağlayacak.
SARIYER'DE, ZEMİNİNDE MEYDANA GELEN KAYMA NEDENİYLE ÜST KATINDA ÇATLAMA OLAN VE ARKASINDA BULUNAN GECEKONDUYA YASLANAN 2 KATLI BİNA DRON İLE HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ. OLAYIN BOYUTU GÜN AĞIRINCA ORTAYA ÇIKTI.