DOLAR
42,71 -0,04%
EURO
50,27 -0,15%
ALTIN
5.872,59 0,59%
BITCOIN
3.729.117 -1,69%

Sarıkız Mahallesi'nde kanalizasyon hattı Başkan Akın talimatıyla yenilendi

Edremit Sarıkız Mahallesi'nde yıllardır süren kanalizasyon taşma ve göçük sorunu, Başkan Ahmet Akın talimatıyla BASKİ tarafından kısa sürede yenilenerek giderildi.

Yayın Tarihi: 16.12.2025 11:48
Güncelleme Tarihi: 16.12.2025 12:04

Sarıkız Mahallesi'nde kanalizasyon hattı Başkan Akın talimatıyla yenilendi

Sarıkız Mahallesi'nde kanalizasyon sorunu çözüldü

Balıkesir'in Edremit ilçesi Sarıkız Mahallesi'nde yıllardır süregelen kanalizasyon hattındaki taşma ve göçükler, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'ın talimatıyla BASKİ tarafından kısa sürede giderildi. Bölge sakinlerinin öncelikli taleplerinden biri olan sorun, teknik inceleme sonrası başlatılan çalışmalarla ortadan kaldırıldı.

Çalışmanın kapsamı ve yürütülmesi

BASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, mahallenin yaz aylarında sıkça karşılaştığı taşma, çökmeler ve koku sorunlarının kaynağı olan hatlarda detaylı inceleme yaptı. Yapılan değerlendirme sonrası ekonomik ömrünü yitirmiş ve yamalarla kapatılmış hatlar tek tek yenilenerek, problem oluşturan tüm kanalizasyon hattının onarımı ve değişimi tamamlandı.

Çalışmalar BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk koordinasyonunda yürütüldü. Ekipler, özellikle rögar ve bacalarda yenileme yaparak yaz aylarında yoğunlaşan taşma ve koku şikâyetlerini sona erdirdi.

Mahalle sakinlerinin değerlendirmesi

Sarıkız Mahallesi sakinleri, taleplerini Başkan Akın'a ilettikten sonra kısa sürede sonuç alındığını belirtti. Vatandaşlar yaptıkları açıklamada: "Ahmet Başkan’ımızdan Allah razı olsun. Sorunumuzu ilettik, yaz aylarında çok fazla kirlilik oluyordu, Başkanımız BASKİ ekiplerini hemen seferber etti. Yapılan çalışmalarla kanalizasyon hattı yenilendi, rögarlar değişti" ifadelerini kullandılar.

Yapılan müdahale, bölgedeki çevre sağlığını iyileştirmeyi ve mahalle sakinlerinin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

BALIKESİR'İN EDREMİT İLÇESİNE BAĞLI SARIKIZ MAHALLESİ'NDE YILLARDIR BÖLGE HALKININ EN BÜYÜK SORUNU...

BALIKESİR'İN EDREMİT İLÇESİNE BAĞLI SARIKIZ MAHALLESİ'NDE YILLARDIR BÖLGE HALKININ EN BÜYÜK SORUNU OLAN KANALİZASYON HATTINDAKİ TAŞMA VE GÖÇÜKLER BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AHMET AKIN'IN TALİMATIYLA BASKİ TARAFINDAN KISA SÜREDE ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU.

BALIKESİR'İN EDREMİT İLÇESİNE BAĞLI SARIKIZ MAHALLESİ'NDE YILLARDIR BÖLGE HALKININ EN BÜYÜK SORUNU...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.