Sarıgöl’de erkenci üzüm sezonu öncesi denetimler artırıldı
Denetimler ve bilgilendirme
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde sofralık kaliteli üzüm üretimi yapılan bağlarda erkenci üzüm çeşitlerinde hasat heyecanı başladı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri bağlarda kontrollerini artırarak üreticileri hasat öncesi uygulanması gereken tedbirler konusunda bilgilendiriyor.
Teknik ekipler; olgunluk, ürün kalitesi, budama sonrası bakım ve hasat yöntemleri konularında incelemelerde bulunuyor ve üreticilere uygulamaya dönük öneriler sunuyor.
Hasat takvimi
Temmuz ayında başlayan erkenci üzüm sezonu kapsamında, bağlarda yaklaşık 10-15 gün içinde hasat yapılması bekleniyor. Sarıgöl’de erkenci ürünlerin hasadından sonra sultaniye üzüm çeşitlerinin hasadıyla süreç devam edecek; ilçe genelinde üzüm hasadı yıl sonuna kadar sürebiliyor.
Üreticilere uyarılar
Denetimlerde ortaya çıkan bulgular doğrultusunda üreticilere; hasat zamanlaması, ambalajlama, taşıma koşulları ve pazar hazırlığı konusunda uyarılar yapılıyor. Ekipler, teknik önerilere uyulmasının verimli bir sezon ve kaliteli ürün tedariki açısından önemine dikkat çekiyor.
MANİSA’NIN SARIGÖL İLÇESİNDE ERKENCİ ÜZÜM ÇEŞİTLERİNDE HASAT HEYECANI BAŞLADI. İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ BAĞLARDA KONTROLLERİNİ ARTIRIRKEN, ÜRETİCİLERE HASAT ÖNCESİ UYARILARDA BULUNUYOR.