Sarıgöl'de yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları ele alındı
Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli başkanlığında, idari amirler ve ilçe milli eğitim müdürlerinin katıldığı koordinasyon ve değerlendirme toplantısı Sarıgöl Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya ev sahipliği yapan Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2026-2027 eğitim öğretim yılına ilişkin hazırlıkların ve sahadaki önceliklerin kapsamlı şekilde tartışıldığını bildirdi.
gündem maddeleri ve öncelikli çalışmalar:
Toplantıda yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları çerçevesinde, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli uygulamalarının yaygınlaştırılması, okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ve aile eğitimi programlarının etkinleştirilmesi üzerinde duruldu. Özellikle Aile Okulu ve Ebeveyn Okulu programlarının yeni dönemde uygulanma planları ile saha ihtiyaçlarına yönelik çözümler ele alındı. İlçe milli eğitim müdürlüklerinin yürüttüğü çalışmaların koordinasyonu ve kaynakların etkin kullanımı toplantının temel vurguları arasında yer aldı.
sarıgöl'ün son 23 yıldaki eğitim verileri:
Toplantıda paylaşılan istatistikler, ilçedeki eğitim yapılanmasında kayda değer değişimi ortaya koydu. 2002-2003 eğitim öğretim yılında 29 okul ve kurumda 5 bin 33 öğrenci eğitim görürken, 2025-2026 eğitim öğretim yılında okul ve kurum sayısı 45'e, öğrenci sayısı ise 5 bin 120'ye yükseldi. Aynı dönemde sınıf sayısı 228'den 311'e, öğretmen sayısı 285'ten 448'e çıktı.
Bu değişimlerle birlikte eğitim göstergelerinde iyileşme sağlandı; sınıf başına düşen öğrenci sayısı 22'den 16'ya, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ise 18'den 11'e geriledi. Bu veriler, ilçede hem altyapı hem de insan kaynağı açısından büyüme ve nitelik artışına işaret ediyor.
Toplantı, ilçe düzeyindeki ihtiyaçların detaylı değerlendirilmesi, yeni dönemin planlı ve koordineli yürütülmesine yönelik istişareler ve katılımcıların iyi dilekleri ile sona erdi. Yetkililer, alınan kararların uygulamaya geçirilmesi ve izlenmesine dönük takip mekanizmalarının işletileceğini belirtti.
MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MEHMET UĞURELLİ BAŞKANLIĞINDA, İDARİ AMİRLER VE İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLERİNİN KATILIMIYLA KOORDİNASYON VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI SARIGÖL’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ. TOPLANTIDA YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAZIRLIKLARI, SAHADAKİ İHTİYAÇLAR VE EĞİTİMDE YÜRÜTÜLECEK ÇALIŞMALAR KAPSAMLI ŞEKİLDE ELE ALINDI.