Viyeçnitsa binasında anma paneli düzenlendi
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 10. yıldönümü münasebetiyle, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı işbirliğinde Saraybosna’nın tarihi Viyeçnitsa binasında "Milli İrade ve Demokratik Direnç: 10. Yılında 15 Temmuz" başlıklı panel gerçekleştirildi. Programa ilginin yoğun olduğu kaydedildi.
Katılımcılar ve temsilci konuklar
Programa; Bosna-Hersek Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Zukan Helez, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi eljko Komi, Halklar Meclisi Başkan Yardımcısı Kemal Ademovi ve Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Denis Zvizdi’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Etkinlik, iki ülke arasındaki anma ve diplomatik ilişkilerin karşılıklı görünürlüğünü artırdı.
"Demokrasinin zaferi" paneli
Program kapsamında Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü ve TRT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ferudun Yılmaz yönetiminde bir panel daha düzenlendi. Demokrasinin zaferi başlıklı panele; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Bosna-Hersek İslam Birliği Dış İlişkiler ve Diaspora Dairesi Başkanı Büyükelçi Muhammed Jusic, Prof. Dr. Admir Mulaosmanovic ve Doç. Dr. Mustafa Krupalija konuşmacı olarak katıldı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Duran ise programa video mesaj gönderdi.
Ferudun Yılmaz’ın değerlendirmesi
Panelin moderatörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, açılış konuşmasında söz konusu girişimin diğer darbe teşebbüsleriyle karıştırılmaması gerektiğini vurguladı. Yılmaz, bu girişimin doğrudan Türkiye demokrasisine, milli varlığa ve milli iradeye yönelik olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu yapılan, Türkiye Cumhuriyetinin istikrarlı ve sıkı şekilde yürütülen ekonomi politikası başta olmak üzere milletimizin bekasını tehdit eden bir darbe girişimiydi. Şükürler olsun ki güçlü demokratik tecrübemiz ve milletimizin güçlü iradesi devreye girdi ve bu alçakta girişim bastırıldı.”
Yılmaz, ayrıca Türkiye toplumunun demokrasi ve özgürlük bilinci etrafında toplandığını, devletin söylem ve eyleminin barış yönünde olduğunu belirtti ve 15 Temmuz şehitleri için rahmet, gaziler için şifa dileğinde bulundu.
Program sonrası temaslar
Panelin ardından Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, 15 Temmuz vesilesiyle düzenlenen diğer programlara katıldı ve son olarak Saraybosna’daki TRT Balkan merkezini ziyaret ederek kanal yönetimi ve personelle bir araya geldi.
15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ’NÜN 10. YILDÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE, CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI İŞBİRLİĞİNDE, SARAYBOSNA’NIN TARİHİ VİYEÇNİTSA BİNASINDA "MİLLİ İRADE VE DEMOKRATİK DİRENÇ: 10. YILINDA 15 TEMMUZ" KONULU PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.